Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pot au feu


Ingrediënten
2 kg rundvlees (stoofvlees)
1 ui
2 blaadjes laurier
3 kruidnagels
Bouquet garni: paar takjes selderij, paar takjes tijm, half bosje peterselie
3 liter water
15 peperkorrels
handje grof zeezout
4 middelgrote preien
6 middelgrote wortels
 
Benodigdheden
Braadpan met deksel (bij voorkeur gietijzer)
Keukengaren
 
Bereiding:
Snijd het rundvlees in gelijke stukken, niet te groot. Pel de ui en steek de laurierblaadjes vast aan de ui met behulp van de kruidnagels. Bind de selderij, tijm en peterselie samen met behulp van keukengaren. Leg het rundvlees, samen met de ui en het pakketje van kruiden in de braadpan. Schenk 3 liter koud water erop en doe de deksel op de pan. De peperkorrels kun je het beste in een thee-ei doen, zodat je deze na het stoven gemakkelijk kan verwijderen. Zodra het water kookt, voeg je het thee-ei gevuld met peperkorrels toe, en het grove zeezout. Laat het geheel op laag vuur circa 3 uur stoven, met de deksel half gesloten.
 
Pot_au_feu_01.jpg
Pot_au_feu_02
Pot_au_feu_03
Pot_au_feu_04

Schil en snijd ondertussen de wortel en prei in gelijke stukken. Verwijder na 3 uur het thee-ei, de ui en het pakketje van kruiden. Haal  het vlees eruit en houd apart. Zeef de bouillon met behulp van een schone natte theedoek en een fijne zeef. Spoel de pan eventueel schoon en voeg de heldere bouillon en het vlees opnieuw toe. Voeg de gesneden prei en wortel toe en stoof nog minimaal 1 uur. Breng op smaak met peper en zout.

Heerlijk met gekookte aardappelen of stokbrood.

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×