Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Praline torentje

Leuk toetje van zelfgemaakte chocolade koekjes met pralineroom om je kerstdiner mee af te sluiten

Ingrediënten
50 gr praline of hazelnootpasta
125 ml verse slagroom
60 gr boter, gesmolten
60 gr poedersuiker
50 gr bloem
2 eiwitten
10 gr cacao
2 eetl hazelnoten
2 eetl suiker
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Klop de eiwitten met een brandschone mixer helemaal stijf. Roer de poedersuiker, bloem, cacao en gesmolten boter er door. Laat het beslag afkoelen totdat het goed smeerbaar wordt. Neem een klein beetje beslag en smeer deze dun uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Het beste kun je hiervoor een plastic spatel gebruiken die bevochtigd is met water. Maak mooie rondjes of gebruik vormpjes hiervoor. Zet de koekjes ongeveer 8 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen.
 
 praline torentje 01praline torentje 02praline torentje 03praline torentje 04
Mix de slagroom met een mixer bijna helemaal stijf. Mix op het allerlaatst de pralinepasta er door heen en bewaar zolang in de koelkast.Hak of sla de hazelnoten fijn. Verwarm de eetl water samen met de suiker in een pannetje en roer een keer door in het begin voordat de suiker opgelost is. Laat daarna op middelhoog vuur staan totdat er belletjes komen die licht bruin verkleuren. Roer niet, hierdoor gaat de suiker kristaliseren. Zet het vuur uit en laat de karamel nog een minuutje indikken todat hij mooi stroperig is.
 
 praline torentje 06praline torentje 05praline torentje 07praline torentje 08
Trek met een lepeltje mooie dunne sliertjes op een stuk bakpapier. Je kunt ook vormen maken zoals een ster. Laat afkoelen.Leg steeds een koekje op een bord en spuit er een mooie toef praline mousse op en herhaal dit nog twee keer zodat je een mooi torentje krijgt. Bestrooi met de hazelnoten kruimels en decoreer met de harde karamelvormpjes.
 
Voor een super snele versie kun je ook kleine koekjes uit een verpakking nemen.
 

 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×