Putu Ayu cakejes

Lekker groene Indisch cakjes met kokos

 
Ingrediënten
125 gr bloem
2 eieren
60 gr suiker
80 ml kokosmelk
1 theelepel pandan pasta
50 gr geraspte kokos
Snufje zout
Boter om in te vetten
 
Benodigdheden
Stoompan
Putu ayu of siliconen muffinvormpjes
 
Bereiding
Klop de eieren, suiker en zout ongeveer 5 minuten met de mixer op de hoogste stand tot een gladde en stijve massa. Voeg dan met een spatel geleidelijk de bloem toe. Schenk dan de kokosmelk en de groende pandanpasta er bij en roer goed door. Verhit de stoompan en vet de vormpjes in. Vul de vormpjes met een klein laagje kokos en giet het groene beslag er op en vul de vormpjes tot bijna aan de rand. Stoom de cakejes in 20 minuten op hoog vuur gaar. Maak de eerste 10 minuten de deksel van de pan niet open anders zakken de cakejes in.
 
 
29 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.