Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Putu Ayu cakejes

Lekker groene Indisch cakjes met kokos

 
Ingrediënten
125 gr bloem
2 eieren
60 gr suiker
80 ml kokosmelk
1 theelepel pandan pasta
50 gr geraspte kokos
Snufje zout
Boter om in te vetten
 
Benodigdheden
Stoompan
Putu ayu of siliconen muffinvormpjes
 
Bereiding
Klop de eieren, suiker en zout ongeveer 5 minuten met de mixer op de hoogste stand tot een gladde en stijve massa. Voeg dan met een spatel geleidelijk de bloem toe. Schenk dan de kokosmelk en de groende pandanpasta er bij en roer goed door. Verhit de stoompan en vet de vormpjes in. Vul de vormpjes met een klein laagje kokos en giet het groene beslag er op en vul de vormpjes tot bijna aan de rand. Stoom de cakejes in 20 minuten op hoog vuur gaar. Maak de eerste 10 minuten de deksel van de pan niet open anders zakken de cakejes in.
 
 
Beoordeling (23 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst