Quiche met groene asperges

Frisse lentequiche met hamblokjes en lekker veel groenten zoals asperges, tomaatjes en rode ui

Ingrediënten
1 mix voor hartige taart of 4 plakken bladerdeeg voor hartige taart
4 eieren
250 gr ricotta
30 gr geraspte kaas
100 gr groene aspergetips of groene asperges in stukken
2 rode uien
250 gr cherrytomaatjes
250 gr hamblokjes
Snufje nootmuskaat
Peper en zout
Boter om in te vetten
1 eetl paneermeel
 
Materialen
Quiche of springvorm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Vet de quiche of taartvorm in met boter en bekleed met deeg of velletjes bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel. Snijd de ui in ringen, halveer de tomaatjes en verdeel ze samen met de hamblokjes en asperges over de bodem.
 
asperge quiche01
asperge quiche02
asperge quiche03
asperge quiche04
 
 
Klop de eieren met de ricotta en geraspte kaas los in een kom en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schenk het eimengsel gelijkmatig over de groente. Zet de hartige taart ongeveer 40 minuten in de oven totdat de bovenkant licht gebruind is. Controleer ook even met een sateprikker of hij ook gaar is van binnen.
 
 
 
125 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.