Quiche met vegetarisch gehakt

Zeker een aanrader; lekkere quiche met tomaat, rucola, mascarpone en vegetarisch gehakt

Ingrediënten
4 plakken bladerdeeg
2 eieren
Handje rucola
2 tomaten
250 gr mascarpone
Peper en zout
Verse basilicum
3 eetl pijnboompitten
300 gr vegetarisch gehakt
boter om in te vetten
1 eetl paneermeel
 
Materialen
Quichevorm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 garden. Vet een quichevorm in met een beetje boter en bekleed met bladerdeeg, prik wat gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel. Rul het gehakt een paar minuten in een pan. Snijd de tomaten in stukjes en verwijder de zaadjes. Klop de eieren met de mascarpone en flink wat peper en zout los. Verdeel het gehakt, rucola, stukjes tomaat, pijnboompitten en een paar blaadjes verse basilicum over de bekleedde quichevorm. Giet het eiermengsel er overheen en zet ongeveer 25 minuten in de oven totdat hij mooi stevig en licht gebruind is. Lekker met een frisse salade of een lekker soepje.
 
77 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.