Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Quiche met vegetarisch gehakt

Zeker een aanrader; lekkere quiche met tomaat, rucola, mascarpone en vegetarisch gehakt

Ingrediënten
4 plakken bladerdeeg
2 eieren
Handje rucola
2 tomaten
250 gr mascarpone
Peper en zout
Verse basilicum
3 eetl pijnboompitten
300 gr vegetarisch gehakt
boter om in te vetten
1 eetl paneermeel
 
Materialen
Quichevorm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 garden. Vet een quichevorm in met een beetje boter en bekleed met bladerdeeg, prik wat gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel. Rul het gehakt een paar minuten in een pan. Snijd de tomaten in stukjes en verwijder de zaadjes. Klop de eieren met de mascarpone en flink wat peper en zout los. Verdeel het gehakt, rucola, stukjes tomaat, pijnboompitten en een paar blaadjes verse basilicum over de bekleedde quichevorm. Giet het eiermengsel er overheen en zet ongeveer 25 minuten in de oven totdat hij mooi stevig en licht gebruind is. Lekker met een frisse salade of een lekker soepje.
 

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.