Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Quiche met zoete aardappel

Hartige taart met een heerlijke combinatie van zoete aardappel, champignons en ontbijtspek

Ingredienten
150 gr ontbijtspek
2 middelgrote zoete aardappels
5 plakjes deeg voor hartige taart
125 gr ricotta
2 eieren
boter om in te vetten
scheut melk
50 gr geraspte kaas
280 gr champignons uit pot
1 theelepel Provençaalse kruiden
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Bak de spekjes krokant in een koekenpan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Schil de zoete aardappels en snijd in schijfjes van ca 5 mm. Breng een pan water aan de kook en kook de schijfjes aardappel 5 minuutjes en laat uitlekken.
 
quiche zoeteaardappel 01
quiche zoeteaardappel 01
quiche zoeteaardappel 01
Vet een quichevorm in met wat boter. Verdeel het deeg over de bodem zodat alles bedekt is. Prik wat gaatjes in de bodem. Laat de champignons uitlekken en verdeel samen met de spekjes en de zoete aardappel over de bodem.
 
quiche zoeteaardappel 01
quiche zoeteaardappel 01
quiche zoeteaardappel 01
Bestrooi met wat Provençaalse kruiden. Klop de eieren los in een kom met de ricotta, melk en kaas. Giet het mengsel over de vulling van de quiche en verdeel gelijkmatig. Bak de quiche ongeveer 35 tot 40 minuten in de oven.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×