Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Quinoa burgers met bosui

Ontdek de mogelijkheden van quinoa en maak er heerlijke vegaburgers van

Ingredienten
100 gr quinoa
100 gr geraspte kaas
Groente bouillon
1 theel kerriepoeder
1 ei
2 eetl bloem (of maïzena)
2 bosuitjes
  
Bereiding       
Kook de quinoa volgens verpakking gaar en gebruik bouillon ipv water. Laat de quinoa daarna afkoelen en schep af en toe om. Roer de kaas en het ei er door. Breng op smaak met kerrie, peper en zout.
 
quinoa burger 01
quinoa burger 01
quinoa burger 01
Hak de bosui in dunne ringetjes en voeg toe. Roer de bloem er bij en meng goed door elkaar. Als het mengsel nog erg plakt kun je wat extra bloem toevoegen. Voor een glutenvrije variant gebruik je maïzena.
 
quinoa burger 01
quinoa burger 01
quinoa burger 01
 
Bestuif je handen en een bordje en maak 4 a 5 burgertjes van het mengsel. Laat deze een half uur in de koelkast of 10 min in de vriezer opstijven. Verhit een klontje boter in de pan en bak de quinoaburgers 3 min aan beide kanten. Lekker op een broodje of met een salade.

 

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×