Voedzame quinoa burgers

Zin in een stevige burger? Probeer dan eens deze quinoa zwarte bonen burgers! Helemaal plantaardig, glutenvrij en boordevol eiwitten en vezels. Het lekkerst op een broodje!

Hoofdgerecht 15 min bereidingstijd + 30 min oventijd + 15 min rusttijd

ingrediënten

voor 4 burgers

Toppings

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zet een steelpan op het vuur en verwarm het water. Doe de quinoa erbij en breng aan de kook. Kook de quinoa tot het water is opgenomen. Haal de pan daarna van het vuur en laat de quinoa afkoelen.

  2. Snijd de ui en knoflook in de tussentijd fijn en verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 3-4 minuten. Zet het vuur uit en doe het in een kom.

  3. Doe de walnoten in een keukenmachine of hak ze heel fijn. Doe ze vervolgens in een bakje en zet opzij.

  4. Hak ook de verse peterselie fijn.

  5. Verwarm de oven voor op 180° graden en bekleed een ovenplaat met bakpapier.

  6. Spoel de zwarte bonen goed af en voeg ze toe aan de kom met ui en knoflook. Voeg ook de tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder, peper en wat zout toe.

  7. Gebruik een staafmixer om de ingrediënten te mixen. Het hoeft niet perfect glad te zijn, zo houd je namelijk wat structuur in de burger.

  8. Voeg de verkruimelde walnoten, gekookte quinoa en de verse peterselie toe en mix alles goed door elkaar. Voeg, indien nodig, een eetlepel bloem of havermeel toe om de burgers nog wat steviger te maken.

  9. Maak met je handen 4 grote burgers en leg ze op de bakplaat. Besmeer ze met een klein beetje olie.

  10. Zet de bakplaat in de oven en bak de burgers 30-35 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en laat de burgers nog even afkoelen, zo voorkom je dat ze uit elkaar vallen.

  11. Snijd in de tussentijd de broodjes open en snijd de tomaat, komkommer en avocado in plakjes.

  12. Besmeer de broodjes met een beetje vegan mayonaise en leg er wat ijsbergsla, tomaat en komkommer bovenop. Leg er vervolgens de quinoa burger bovenop en maak het af met wat plakjes avocado en de andere helft van het broodje.

  13. Serveer de burger (meteen) met frietjes op een salade.

  14. Bewaartip: Bewaar de burgers in de vriezer. Je kunt deze tot wel 2-3 maanden bewaren. Mocht je ze uit de vriezer halen, bak ze dan nog eventjes met wat olie in een koekenpan.

  15. Budgetrecept: Je maakt dit recept al vanaf €2,- per persoon.

Heeft het gesmaakt?
3 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.