Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Couscous met gegrilde zalm en groenten

Dit gerecht met couscous en gegrilde groenten en is heerlijk in combinatie met vis en tzatzikisaus

Ingrediënten
  • 300 gr couscous
  • 4 stukken zalm
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 200 gr bimi
  • 4 tomaten
  • 2 citroenen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • tzatzikisaus (kant en klaar of volgens dit recept )
  • peterselie
Benodigdheden
  • Grillpan

Bereiding
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de citroenen doormidden en de courgette en aubergine in plakjes. Bestrijk de gesneden groenten en de bimi met olijfolie en grill de groenten in een grillpan totdat ze mooie grillstrepen hebben. Je zult niet alles in één keer kunnen grillen, dus houd reeds gegrilde groenten warm op een bord met aluminiumfolie erover.

quinoa-met-gegrilde-zalm-en-groenten-stap-1.jpg
quinoa-met-gegrilde-zalm-en-groenten-stap-2.jpg
quinoa-met-gegrilde-zalm-en-groenten-stap-3.jpg

Bestrijk de stukken zalm met olijfolie, peper en zout en bak de zalm ook in de grillpan gedurende 3-4 minuten per kant (afhankelijk van de dikte van de zalm). Snijd de tomaten in partjes. Verdeel de couscous over 4 borden, met daarover de gegrilde groenten, tomaten en een halve citroen per persoon. Leg er een stuk zalm bij en maak af met tzatziki en peterselie.

Beoordeling (25 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst