Quinoa met vis en venkel

Gezonde quinoa met geroosterde venkel en courgette geserveerd met een gebakken visje en tomatensalsa

Ingrediënten 
275 gr (drie kleuren) quinoa
1 venkel
1 courgette
1 bouillontablet
1 sinaasappel
50 gr amandelen
verse peterselie
4 x visfilet
200 gr cherrytomaatjes
1 klein uitje of sjalotje
scheutje olijfolie
peper en zout
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Maak alvast de tomatensalsa en snijd de tomaatjes in kwarten. Hak het uitje en de peterselie heel fijn en schep samen met een scheutje olijfolie, peper en zout door de tomaten en laat in een afgesloten bakje marineren terwijl je rest van het gerecht maakt.
 
quinoa met vis 01quinoa met vis 01quinoa met vis 01quinoa met vis 01 
Snijd de venkel in stukken en doe deze met wat olijfolie en peper en zout in een ovenschaal. Rooster de venkel 30 min in de oven. Snijd ook de courgette in stukken en voeg deze de laatste 15 min toe aan de ovenschaal.
Bereid ondertussen de quinoa volgens de verpakking en gebruik water opgelost met de bouillonblok om de quinoa in te koken.
 
quinoa met vis 01quinoa met vis 01quinoa met vis 01quinoa met vis 01
Vervolgens schep je de geroosterde groente door de quinoa, als het nodig is schep je de quinoa over in een grotere pan. Rasp de sinaasappel boven de pan en pers hem daarna uit en roer ook het sap door de quinoa. Schep de amandelen er door en verwarm de quinoa nog kort even door terwijl je de vis in een pan bakt. Serveer de quinoa met de vis en de tomatensalsa.
 
20 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!