Quinoa vissticks

Krokante vissticks in een jasje van quinoa uit de oven geserveerd met tartaarsaus

Ingredienten
250 gram kabeljauw
100 gram quinoa
2 Eieren
3 a 4 eetlepels bloem
Een halve citroen
Tartaarsaus om er bij te serveren
 
Materialen
Bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de vis in reepjes. Giet de quinoa af en verdeel over een bord. Bestrooi een ander bord met bloem en kluts 2 eieren in een ander kommetje.
 
quinoa vissticks 01quinoa vissticks 01quinoa vissticks 01 Haal de visreepjes eerst door de bloem, dan door de geklutste eieren en tenslotte door de quinoa, zodat de hele vis bedekt is met een dun laagje. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier de vissticks op.
 
quinoa vissticks 01quinoa vissticks 01quinoa vissticks 01
Zet ze gedurende 20 minuten in de oven. Snijd dan de citroen doormidden en knijp uit over de vissticks. Serveer met een tartaarsaus. Ook lekker met bijvoorbeeld een knoflooksaus of salsasaus.
 
 

9 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.