Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Quinoa vissticks

Krokante vissticks in een jasje van quinoa uit de oven geserveerd met tartaarsaus

Ingredienten
250 gram kabeljauw
100 gram quinoa
2 Eieren
3 a 4 eetlepels bloem
Een halve citroen
Tartaarsaus om er bij te serveren
 
Materialen
Bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de vis in reepjes. Giet de quinoa af en verdeel over een bord. Bestrooi een ander bord met bloem en kluts 2 eieren in een ander kommetje.
 
quinoa vissticks 01quinoa vissticks 01quinoa vissticks 01 Haal de visreepjes eerst door de bloem, dan door de geklutste eieren en tenslotte door de quinoa, zodat de hele vis bedekt is met een dun laagje. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier de vissticks op.
 
quinoa vissticks 01quinoa vissticks 01quinoa vissticks 01
Zet ze gedurende 20 minuten in de oven. Snijd dan de citroen doormidden en knijp uit over de vissticks. Serveer met een tartaarsaus. Ook lekker met bijvoorbeeld een knoflooksaus of salsasaus.
 
 

Beoordeling (8 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel