Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Quinoa vissticks

Krokante vissticks in een jasje van quinoa uit de oven geserveerd met tartaarsaus

Ingredienten
250 gram kabeljauw
100 gram quinoa
2 Eieren
3 a 4 eetlepels bloem
Een halve citroen
Tartaarsaus om er bij te serveren
 
Materialen
Bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de vis in reepjes. Giet de quinoa af en verdeel over een bord. Bestrooi een ander bord met bloem en kluts 2 eieren in een ander kommetje.
 
quinoa vissticks 01quinoa vissticks 01quinoa vissticks 01 Haal de visreepjes eerst door de bloem, dan door de geklutste eieren en tenslotte door de quinoa, zodat de hele vis bedekt is met een dun laagje. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier de vissticks op.
 
quinoa vissticks 01quinoa vissticks 01quinoa vissticks 01
Zet ze gedurende 20 minuten in de oven. Snijd dan de citroen doormidden en knijp uit over de vissticks. Serveer met een tartaarsaus. Ook lekker met bijvoorbeeld een knoflooksaus of salsasaus.
 
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×