Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Quinoa vissticks

Krokante vissticks in een jasje van quinoa uit de oven geserveerd met tartaarsaus

Ingredienten
250 gram kabeljauw
100 gram quinoa
2 Eieren
3 a 4 eetlepels bloem
Een halve citroen
Tartaarsaus om er bij te serveren
 
Materialen
Bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de vis in reepjes. Giet de quinoa af en verdeel over een bord. Bestrooi een ander bord met bloem en kluts 2 eieren in een ander kommetje.
 
quinoa vissticks 01quinoa vissticks 01quinoa vissticks 01 Haal de visreepjes eerst door de bloem, dan door de geklutste eieren en tenslotte door de quinoa, zodat de hele vis bedekt is met een dun laagje. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier de vissticks op.
 
quinoa vissticks 01quinoa vissticks 01quinoa vissticks 01
Zet ze gedurende 20 minuten in de oven. Snijd dan de citroen doormidden en knijp uit over de vissticks. Serveer met een tartaarsaus. Ook lekker met bijvoorbeeld een knoflooksaus of salsasaus.
 
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×