Quinoasalade met zoete aardappel

Deze herfstige quinoasalade met geroosterde groenten is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens gezond!

 
Ingredienten
300 gram quinoa
3 zoete aardappels
350 gram bloemkoolroosjes
6 plakken serranoham
100 gram fetakaas
Een bosje peterselie
1 teentje knoflook
Een handje walnoten
Een scheut limoensap
Een scheut olijfolie
Peper en zout
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Hussel de blokjes in een kom door elkaar met een scheutje olijfolie en verdeel ze vervolgens over een beklede bakplaat. Zet deze 15 minuten in de oven.
 
quinoasalade met zoete aardappel 01
quinoasalade met zoete aardappel 01
quinoasalade met zoete aardappel 01
Snijd de bloemkoolroosjes klein en hussel deze ook in een kom door elkaar met wat olijfolie. Bekleed een tweede bakplaat en verdeel de roosjes hierover. Haal de zoete aardappel na 15 minuten uit de oven, draai de blokjes om en zet ze dan nog een keer 15 minuten terug in de oven, samen met de bloemkool.
 
quinoasalade met zoete aardappel 01
quinoasalade met zoete aardappel 01
quinoasalade met zoete aardappel 01
Verkruimel de feta en scheur de plakken serranoham in kleine stukjes. Snijd de peterselie en de knoflook klein. Maak de dressing door de peterselie en knoflook in een kommetje met een scheut olijfolie, een scheut limoensap en een snuf peper en zout door elkaar te roeren. Schep de quinoa in een kom en roer de zoete aardappels, bloemkool, serranoham en de dressing erdoor. Maak het gerecht af door de verkruimelde feta en een paar walnoten eroverheen te strooien.
 
30 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker verfrissend! Hoe maak je de lekkerste cold brew ijskoffie + 3 variaties

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.