Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Rabarber aardbeien toetje

Fris zoet zomers toetje met laagjes yoghurt, zelfgemaakte rabarber compote en aardbeien

Ingrediënten
  • 300 gr rabarber
  • 50 gr suiker
  • 50 ml water
  • snuf kaneel
  • 400 ml Griekse yoghurt
  • 125 gr verse aardbeien
  • 2 eetlepels pistachenootjes (ongezouten)
Materialen
  • 4 glazen of potjes

Bereiding
Was de rabarber en snijd in stukjes. Breng in een pan het water aan de kook en voeg de rabarber toe. Laat 5 minuutjes pruttelen. Roer in de pan zodat de rabarber uit elkaar valt en voeg de suiker en kaneel toe. Laat nog een paar minuutjes iets indikken op laag vuur en daarna afkoelen.

rabarber_toetje_01.jpg
rabarber_toetje_02.jpg
rabarber_toetje_03.jpg

Verdeel een beetje yoghurt op de bodem van de glaasjes of potjes. Doe een meetje rabarber compote hierop. Snijd de verse aardbeien in plakjes en maak hier het volgende laagje mee. Herhaal dit nog een keer. Bestrooi met pistache.

Je kunt dit toetje ook max 1 dag van te voren maken. Bewaar deze dan in de koelkast.

Beoordeling (55 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel