Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Rabarber aardbeien toetje

Fris zoet zomers toetje met laagjes yoghurt, zelfgemaakte rabarber compote en aardbeien

Ingrediënten
  • 300 gr rabarber
  • 50 gr suiker
  • 50 ml water
  • snuf kaneel
  • 400 ml Griekse yoghurt
  • 125 gr verse aardbeien
  • 2 eetlepels pistachenootjes (ongezouten)
Materialen
  • 4 glazen of potjes

Bereiding
Was de rabarber en snijd in stukjes. Breng in een pan het water aan de kook en voeg de rabarber toe. Laat 5 minuutjes pruttelen. Roer in de pan zodat de rabarber uit elkaar valt en voeg de suiker en kaneel toe. Laat nog een paar minuutjes iets indikken op laag vuur en daarna afkoelen.

Verdeel een beetje yoghurt op de bodem van de glaasjes of potjes. Doe een meetje rabarber compote hierop. Snijd de verse aardbeien in plakjes en maak hier het volgende laagje mee. Herhaal dit nog een keer. Bestrooi met pistache.

Je kunt dit toetje ook max 1 dag van te voren maken. Bewaar deze dan in de koelkast.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×