Rabarber compote

Supermakkelijk basisrecept om zelf in 15 minuten heerlijke rabarber compote te maken met een vleugje sinaasappel en kaneel

Bijgerecht 15 min

ingrediënten

voor 6 porties

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Was de rabarber en snijd in stukjes. Doe in een pan samen met de suiker, sinaasappelsap, kaneel en vanillesuiker. Verwarm ca. 10 minuten zodat de rabarber langzaam uit elkaar valt.

  2. Laat iets afkoelen en serveer direct of doe in potten of bakjes en bewaar afgesloten in de koelkast, maximaal ca. 5 dagen.

  3. Lekker bij de yoghurt of andere toetjes of bij de pannenkoeken of in gebak. Rabarbercompote is zowel warm als koud lekker.

Heeft het gesmaakt?
125 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!