Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Ravioli 4 verschillende kazen

Groene ravioli met mozzarella, ricotta, parmezaan en gorgonzola kaas

Ingrediënten
Pastadeeg (voor 4 personen)
200m gr verse spinazie
50 gr mozzarella
50 gr ricotta
50 gr Parmezaanse kaas
50 gr gorgonzola kaas
1 teentje knoflook
snufje zout
mespuntje gedroogde peterselie
 
Bereiding
Blancheer de spinazie 2 min in heet water, laten uitlekken en daarna het vocht er goed uit drukken met een lepel of droog slingeren. Pureer de spinazie en meng deze onder het pasta deeg. Meng de 4 kazen door elkaar in een kom en meng de knoflook, kruiden en zout er door. Maak mooie pasta vellen van het groene deeg en leg deze op het aanrecht of snijplank. Leg om de 5 cm een klein hoopje kaasmengsel op een pastavel. Leg er een ander pastavel bovenop en druk met de raviolistamper de ravioli er uit.. Doe dit totdat de vulling en de pastavellen op zijn. Kook de verse ravioli in een paar minuten in een ruime hoeveelheid water. Ze zijn klaar als ze boven komen drijven. Schep de ravioli er voorzichtig uit serveer ze op een bord. Strooi er nog wat geraspte Parmezaanse kaas over.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×