Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Ravioli 4 verschillende kazen

Groene ravioli met mozzarella, ricotta, parmezaan en gorgonzola kaas

Ingrediënten
Pastadeeg (voor 4 personen)
200m gr verse spinazie
50 gr mozzarella
50 gr ricotta
50 gr Parmezaanse kaas
50 gr gorgonzola kaas
1 teentje knoflook
snufje zout
mespuntje gedroogde peterselie
 
Bereiding
Blancheer de spinazie 2 min in heet water, laten uitlekken en daarna het vocht er goed uit drukken met een lepel of droog slingeren. Pureer de spinazie en meng deze onder het pasta deeg. Meng de 4 kazen door elkaar in een kom en meng de knoflook, kruiden en zout er door. Maak mooie pasta vellen van het groene deeg en leg deze op het aanrecht of snijplank. Leg om de 5 cm een klein hoopje kaasmengsel op een pastavel. Leg er een ander pastavel bovenop en druk met de raviolistamper de ravioli er uit.. Doe dit totdat de vulling en de pastavellen op zijn. Kook de verse ravioli in een paar minuten in een ruime hoeveelheid water. Ze zijn klaar als ze boven komen drijven. Schep de ravioli er voorzichtig uit serveer ze op een bord. Strooi er nog wat geraspte Parmezaanse kaas over.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×