Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Ravioli met kip citroen

Zelfgemaakte ravioli met gerookte kip, parmezaanse kaas en citroen

Ingrediënten
Vellen pastadeeg ( voor 4 personen)
2 eierdooiers
½ citroen
150 gr gerookte kip
Peper en zout
50 gr Parmezaanse kaas
3 eetl creme fraiche
Benodigdheden
raviolistamper
 
Bereiding
Snijd de gerookte kip in hele kleine stukjes en doe deze in een kom. Voeg de eierdooiers en de creme fraiche erbij. Rasp de schil van de citroen en roer deze samen met de helft van de parmezaanse kaas door het kipmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Leg een pastavel op het aanrecht of snijplank, maak kleine hoopjes van het kipmengsel en leg deze om de 5 cm op het pastavel. Leg een ander pastavel er boven op en plaats de raviolistamper om de hoopjes kipvulling en druk zo de ravioli er uit. Herhaal dit totdat alle pastavellen en vulling op zijn. Breng een pan met ruime hoeveelheid water aan de kook. Kook de ravioli in een paar minuten gaar, als de ravioli boven komt drijven is ie klaar. Giet het water niet af maar schep de ravioli er voorzichtig uit. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met de rest van de geraspte parmezaanse kaas.

 

Hoe maak je pasta?

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×