Reebiefstuk met pompoen tarte tatin
Hiermee scoor je punten met het kerstdiner: biefstuk van ree, pompoen tarte tatin met hangop en sinaasappel
Ingrediënten
6 reebiefstukken
½ liter volle yoghurt
2 sinaasappelen
Kneepje honing
handje hele hazelnoten
1 kleine pompoen naar keuze
3 plakjes bladerdeeg
boter en olijfolie om in te bakken
100 gram suiker
100 ml water
Sla naar keuze
½ liter volle yoghurt
2 sinaasappelen
Kneepje honing
handje hele hazelnoten
1 kleine pompoen naar keuze
3 plakjes bladerdeeg
boter en olijfolie om in te bakken
100 gram suiker
100 ml water
Sla naar keuze
Voorbereiding
Plaats een zeef op een kom en hang een schone theedoek in de zeef. Schenk de yoghurt in de theedoek en knoop deze dicht. Zet een nachtje in de koelkast om het vocht uit de yoghurt te laten lopen.
Plaats een zeef op een kom en hang een schone theedoek in de zeef. Schenk de yoghurt in de theedoek en knoop deze dicht. Zet een nachtje in de koelkast om het vocht uit de yoghurt te laten lopen.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de reebiefstukken op kamertemperatuur komen. Schil de pompoen, verwijder de pitten en draden en snijd de pompoen in stukken. Leg de pompoen op een bakplaat, bestrooi met olijfolie, peper en zout. Gaar de pompoen in ongeveer 30 minuten en maak ondertussen de karamel.








Schep ondertussen de yoghurt (hangop) uit de theedoek en vermeng met de rasp en het sap van een sinaasappel. Breng de hangop op smaak met een beetje honing. Snijd de schil van de tweede sinaasappel en snijd met een scherp mes partjes uit de sinaasappel. Leg alvast een handje sla met de sinaasappelpartjes en een paar gekarameliseerde hazelnoten op een bord.




Verhit boter en olijfolie in een pan, bestrooi de biefstukken met peper en zout en bak deze aan beide kanten ongeveer 3 minuten, afhankelijk van de dikte. Leg op ieder bord een tarte tatin met een schep hangop en serveer met het vlees.