Reebiefstuk met pompoen tarte tatin

Hiermee scoor je punten met het kerstdiner: biefstuk van ree, pompoen tarte tatin met hangop en sinaasappel

Ingrediënten 
6 reebiefstukken
½ liter volle yoghurt
2 sinaasappelen
Kneepje honing
handje hele hazelnoten
1 kleine pompoen naar keuze
3 plakjes bladerdeeg
boter en olijfolie om in te bakken
100 gram suiker
100 ml water
Sla naar keuze
 
Voorbereiding
Plaats een zeef op een kom en hang een schone theedoek in de zeef. Schenk de yoghurt in de theedoek en knoop deze dicht. Zet een nachtje in de koelkast om het vocht uit de yoghurt te laten lopen.
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de reebiefstukken op kamertemperatuur komen. Schil de pompoen, verwijder de pitten en draden en snijd de pompoen in stukken. Leg de pompoen op een bakplaat, bestrooi met olijfolie, peper en zout. Gaar de pompoen in ongeveer 30 minuten en maak ondertussen de karamel.
 
ree
ree
ree
ree_04.jpg
Verwarm de suiker en het water in een kleine pan tot deze bruin kleurt. Schenk een bodempje in de 6 muffinvormpjes. Leg de hazelnoten in de resterende karamel en roer om tot ze volledig bedekt zijn met karamel. Laat de hazelnoten afkoelen op een vel bakpapier. Vul de muffinvormpjes met de pompoen. Rol de bladerdeegplakken uit en prik gaatjes met een vork. Steek rondjes uit het bladerdeeg en dek de muffinvormpjes ermee af. Bak de pompoen tarte tatin in 10 minuten goudbruin, draai het blik vervolgens om en haal de ‘taartjes’ eruit.
 
ree
ree
ree
ree
Schep ondertussen de yoghurt (hangop) uit de theedoek en vermeng met de rasp en het sap van een sinaasappel. Breng de hangop op smaak met een beetje honing. Snijd de schil van de tweede sinaasappel en snijd met een scherp mes partjes uit de sinaasappel. Leg alvast een handje sla met de sinaasappelpartjes en een paar gekarameliseerde hazelnoten op een bord.
 
ree
ree
ree
ree
 
Verhit boter en olijfolie in een pan, bestrooi de biefstukken met peper en zout en bak deze aan beide kanten ongeveer 3 minuten, afhankelijk van de dikte. Leg op ieder bord een tarte tatin met een schep hangop en serveer met het vlees.
 
Vind je dit leuk?
36 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!