Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Rigatoni pecorino

Vegetarische italiaanse pasta met citroen en kaas Ingrediënten
300 gr Rigatoni
2 citroenen, uitgeperst
200 g Pecorino Romano (kaas)
4 el olijfolie
1 bakje peterselie, gesneden
 
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de kaas en voeg deze samen met het citroensap in een kom en roer de olie er door heen. Giet de pasta af en vang een klein kopje van het vocht op en voeg deze in de kom bij het citroen-kaas mengsel. Doe de rigatoni weer terug in de pan en giet het mengsel er bij. Verwarm dit samen nog 2 minuutjes in de pan. Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met peterselie. Lekker als hoofdgerecht met vis zoals zeewolf of pangasius filet.
Beoordeling (4 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette