Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Rijstsalade met abrikozen

Gezonde rijstsalade met een Midden Oosterse touch van abrikozen en pistachenootjes

Ingredienten
150 gr (wilde)rijst
200 gr tomaatjes
3 eetlepels pistachenootjes
2 stengels bleekselderij
75 gr gewelde abrikozen
1 bouillonblokje
1 eetlepel basilicumolie (of olijfolie gemengd met basilium)
 
Bereiding
Kook de rijst volgens de verpakking gaar in water met het bouillonblokje. Snij ondertussen de tomaatjes in vieren en bleekselderij in dunne plakjes en de abrikozen in stukjes. Giet de rijst af en laat 3 minuutjes met deksel op de pan staan. Schep vervolgens de tomaatjes, bleekselderij en abrikozen er door. Besprenkel met wat basilicumolie en bestrooi met pistachenootjes.
 
Tip: heb je vrij harde stelen bleekselderij dan kun je deze met een dunschiller schillen maar is niet noodzakelijk. 
 
Beoordeling (25 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel