Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Rijstsalade met abrikozen

Gezonde rijstsalade met een Midden Oosterse touch van abrikozen en pistachenootjes

Ingredienten
150 gr (wilde)rijst
200 gr tomaatjes
3 eetlepels pistachenootjes
2 stengels bleekselderij
75 gr gewelde abrikozen
1 bouillonblokje
1 eetlepel basilicumolie (of olijfolie gemengd met basilium)
 
Bereiding
Kook de rijst volgens de verpakking gaar in water met het bouillonblokje. Snij ondertussen de tomaatjes in vieren en bleekselderij in dunne plakjes en de abrikozen in stukjes. Giet de rijst af en laat 3 minuutjes met deksel op de pan staan. Schep vervolgens de tomaatjes, bleekselderij en abrikozen er door. Besprenkel met wat basilicumolie en bestrooi met pistachenootjes.
 
Tip: heb je vrij harde stelen bleekselderij dan kun je deze met een dunschiller schillen maar is niet noodzakelijk. 
 

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×