Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Rijstsalade met abrikozen

Gezonde rijstsalade met een Midden Oosterse touch van abrikozen en pistachenootjes

Ingredienten
150 gr (wilde)rijst
200 gr tomaatjes
3 eetlepels pistachenootjes
2 stengels bleekselderij
75 gr gewelde abrikozen
1 bouillonblokje
1 eetlepel basilicumolie (of olijfolie gemengd met basilium)
 
Bereiding
Kook de rijst volgens de verpakking gaar in water met het bouillonblokje. Snij ondertussen de tomaatjes in vieren en bleekselderij in dunne plakjes en de abrikozen in stukjes. Giet de rijst af en laat 3 minuutjes met deksel op de pan staan. Schep vervolgens de tomaatjes, bleekselderij en abrikozen er door. Besprenkel met wat basilicumolie en bestrooi met pistachenootjes.
 
Tip: heb je vrij harde stelen bleekselderij dan kun je deze met een dunschiller schillen maar is niet noodzakelijk. 
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×