Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Risotto met gorgonzola

Lekkere vegetarische risotto met spinazie en volle smaak van gorgonzola kaas.

Ingrediënten
300 gr risotto rijst
250 gr gehakte spinazie uit de diepvries
1 ui
2 teentjes knoflook
75 gr gorgonzola
1 liter warme groentebouillon van tablet
Scheut witte wijn 
1 eetl olijfolie
 
Bereiding
Laat als voorbereiding de gehakte spinazie uitlekken zodat het meeste vocht er uit is.
Snipper de knoflook en de ui. Fruit deze in de olijfolie. Zet het vuur laag en bak de risotto even mee. Zodra de risotto glazig is kan je er, naar eigen voorkeur een scheutje wijn bij doen. Zorg dat je constant de risotto aan het roeren bent. Giet gedurende 20 minuten telkens een klein beetje warme bouillon bij de risotto. Je wacht even tot het opgenomen is en blijft dan bijscheppen en roeren tot de risotto gaar is. Zodra de risotto bijna klaar is doe je de spinazie door het gerecht. Als dit goed vermengd en warm is snijd je kleine stukjes van de gorgonzola en roer je door de risotto. Proef af en toe want niet iedereen houdt van de sterke smaak, dus doe voorzichtig met de hoeveelheid gorgonzola. Als alles vermengd is het gerecht klaar om te serveren. Smakelijk!
 
 
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×