Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Risotto met gorgonzola

Lekkere vegetarische risotto met spinazie en volle smaak van gorgonzola kaas.

Ingrediënten
300 gr risotto rijst
250 gr gehakte spinazie uit de diepvries
1 ui
2 teentjes knoflook
75 gr gorgonzola
1 liter warme groentebouillon van tablet
Scheut witte wijn 
1 eetl olijfolie
 
Bereiding
Laat als voorbereiding de gehakte spinazie uitlekken zodat het meeste vocht er uit is.
Snipper de knoflook en de ui. Fruit deze in de olijfolie. Zet het vuur laag en bak de risotto even mee. Zodra de risotto glazig is kan je er, naar eigen voorkeur een scheutje wijn bij doen. Zorg dat je constant de risotto aan het roeren bent. Giet gedurende 20 minuten telkens een klein beetje warme bouillon bij de risotto. Je wacht even tot het opgenomen is en blijft dan bijscheppen en roeren tot de risotto gaar is. Zodra de risotto bijna klaar is doe je de spinazie door het gerecht. Als dit goed vermengd en warm is snijd je kleine stukjes van de gorgonzola en roer je door de risotto. Proef af en toe want niet iedereen houdt van de sterke smaak, dus doe voorzichtig met de hoeveelheid gorgonzola. Als alles vermengd is het gerecht klaar om te serveren. Smakelijk!
 
 
 
Beoordeling (14 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel