Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Risotto met gorgonzola

Lekkere vegetarische risotto met spinazie en volle smaak van gorgonzola kaas.

Ingrediënten
300 gr risotto rijst
250 gr gehakte spinazie uit de diepvries
1 ui
2 teentjes knoflook
75 gr gorgonzola
1 liter warme groentebouillon van tablet
Scheut witte wijn 
1 eetl olijfolie
 
Bereiding
Laat als voorbereiding de gehakte spinazie uitlekken zodat het meeste vocht er uit is.
Snipper de knoflook en de ui. Fruit deze in de olijfolie. Zet het vuur laag en bak de risotto even mee. Zodra de risotto glazig is kan je er, naar eigen voorkeur een scheutje wijn bij doen. Zorg dat je constant de risotto aan het roeren bent. Giet gedurende 20 minuten telkens een klein beetje warme bouillon bij de risotto. Je wacht even tot het opgenomen is en blijft dan bijscheppen en roeren tot de risotto gaar is. Zodra de risotto bijna klaar is doe je de spinazie door het gerecht. Als dit goed vermengd en warm is snijd je kleine stukjes van de gorgonzola en roer je door de risotto. Proef af en toe want niet iedereen houdt van de sterke smaak, dus doe voorzichtig met de hoeveelheid gorgonzola. Als alles vermengd is het gerecht klaar om te serveren. Smakelijk!
 
 
 
Beoordeling (14 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread