Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Risotto met knoflook garnalen

Romige risotto met erwtjes en in knoflook gebakken garnalen 

Ingredienten
500 ml warme bouillon
175 gr risotto
200 gr garnalen
1 teentje knoflook
150 gr erwtjes (diepvries)
1 ui
scheut witte wijn
1 rode peper
50 gr geraspte kaas
Handje sla
1 citroen
olie om te bakken
 
Bereiding
Snipper de ui en snijd de rode peper (zonder zaadjes) in kleine stukjes. Verhit een beetje olie in een pan en voeg de ui en rode peper toe en fruit kort aan. Voeg de risottorijst toe en bak even mee tot hij glazig begint te kleuren. Blus af met een scheut witte wijn. Als de wijn is opgenomen door de risottorijst voeg je ongeveer een soeplepel bouillon toe.
 
risotto knoflook garnalen 01
risotto knoflook garnalen 01
risotto knoflook garnalen 01
risotto knoflook garnalen 01
Blijf dit herhalen tot bijna alle bouillon is opgenomen. Dit duurt ongeveer 20 - 30 minuten. Roer op het laatst de (bevroren) erwtjes en de kaas door de rijst en laat nog even doorwarmen. Proef of de risottorijst zacht is en van binnen nog een beetje een stevige bite heeft. Snijd de citroen doormidden en pers 1 helft uit en besprenkel hiermee de risotto. Snijd de andere helft in schijfjes.
 
Bak de garnalen met een fijngehakt teentje knoflook en een beetje olie in een koekenpan gaar in ca 5 minuten. Serveer de risottorijst met een handje sla, knoflook garnalen en een schijfje citroen.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×