Rollade met appel en cranberry
Kerstrecept: varkensrollade gevuld met gedroogde cranberries, appel en walnoten
Ingredienten
Varkensfrikandeau of filet a 600-700 gram (1 groot stuk)
1 grote appel
75 gr cranberries, gedroogd
50 gr walnoten, grof gehakt
3 eetl paneermeel
1 theel tijm
Peper en zout
Materialen
Rolladetouw
Ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven op 170 graden. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Schep de walnoten, cranberries en paneermeel er door. Snijd het vlees door de lengte net niet helemaal doormidden. Klap het vlees open en sla met een vleeshamer (deegroller werkt vaak ook) wat platter. Bestrooi de bovenzijde met tijm, peper en zout. Schep het appelmengsel er op en verdeel dit over het hele oppervlak (laat een paar cm aan het einde vrij). Knip een paar stukken van het rolladetouw.



