Rollade met appel en cranberry

Kerstrecept: varkensrollade gevuld met gedroogde cranberries, appel en walnoten

Ingredienten
Varkensfrikandeau of filet a 600-700 gram (1 groot stuk)
1 grote appel
75 gr cranberries, gedroogd
50 gr walnoten, grof gehakt
3 eetl paneermeel
1 theel tijm
Peper en zout
 
Materialen
Rolladetouw
Ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 170 graden. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Schep de walnoten, cranberries en paneermeel er door. Snijd het vlees door de lengte net niet helemaal doormidden. Klap het vlees open en sla met een vleeshamer (deegroller werkt vaak ook) wat platter. Bestrooi de bovenzijde met tijm, peper en zout. Schep het appelmengsel er op en verdeel dit over het hele oppervlak (laat een paar cm aan het einde vrij). Knip een paar stukken van het rolladetouw.
 
rolade met cranberry01
rolade met cranberry01
rolade met cranberry03
rolade met cranberry01
Rol het vlees strak op zonder dat je de vulling er uit duwt. Bind het vlees vast met een paar stukken touw en bestrooi ook de buitenzijde met een beetje peper, zout en tijm. Verhit een klontje boter in een pan en braad de rollade rondom aan. Leg na ongeveer 5 min de rollade in een ovenschaal en zet deze ongeveer 40 minuten in de oven. Als je met een vleesthermometer werkt dan moet de kerntemperatuur 60 graden zijn. Bedruip de rollade onder het bakken een paar keer met het braadvocht. Lekker met gebakken aardappeltjes en groenten.
 
 
Vind je dit leuk?
106 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!