Romige oranjesoep

Gezonde soep van pompoen, wortel en linzen met een Indiaas tintje. Ook leuk voor Koningsdag!
Ingrediënten
125 gr rode linzen (eventueel ook te vervangen door 2 aardappeltjes)
½ oranje pompoen
250 gr wortels
3 cm gemberwortel, geraspt
2 bouillonblokjes
1 uitje
2 teentjes knoflook
1 eetl kokosolie of olijfolie
200 ml kokosmelk
Klein bakje Griekse yoghurt
4 naanbroodjes
Eventueel wat koriander
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Was de rode linzen en maak de pompoen schoon. Snijd de pompoen met een groot mes in vieren en verwijder de zaden en de zaadlijsten. De pompoen schillen is niet noodzakelijk. Snij de helft van de pompoen in blokjes. Rasp de wortels en hak ook in stukjes. Zet 1250 ml water op het vuur en voeg de linzen, pompoenblokjes, wortels, bouillonblokjes en gemberwortel toe. Kook deze ongeveer 15 minuten door zodat alles zacht is.
Hak ondertussen de ui en knoflook fijn en fruit deze in een klein scheutje olie lichtbruin. Pureer de soep en voeg daarna de ui, knoflook en kokosmelk toe en roer goed door. Voeg eventueel nog een beetje peper en zout toe en verwarm zachtjes op laag vuur.
Schep de soep in borden of kommen en doe een eetlepel yoghurt er in. Koninginnedagtip: Je kunt ook de yoghurt losroeren met een klein beetje water en met een theelepel een kroontje er op tekenen. Bestrooi de soep eventueel met wat koriander. Serveer met naanbrood.
18 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.