Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Romige pasta met zalm en spinazie

Romige pasta met stukjes zalm en spinazie, ideaal om je vriezer mee leeg te maken

Ingrediënten
  • 4 gr stukken zalm a 125 (ontdooid)
  • 200 ml kookroom
  • 450 gr spinazie (ontdooid en uitgelekt)
  • 320 gr penne
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gr cherry tomaten
  • olie of boter om te bakken
  • peper en zout
  • 4 eetlepels parmezaanse kaas

Bereiding
Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Verhit de boter of olie in een grote pan. Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in de pan. Voeg de zalm toe en maak met een spatel in kleine stukjes. Voeg dan ook de spinazie toe en bak even mee.

pasta_zalm_03-1.jpg
pasta_zalm_spinazie_01.jpg
pasta_zalm_spinazie_02.jpg

Roer de kookroom en een flinke snuf peper en zout er door. Laat het mengsel nog een paar min pruttelen. Giet de pasta af en schep er door heen. Snijd de cherrytomaatjes in stukken en verdeel over of door de pasta. Garneer met wat Parmezaanse kaas.

Tip: in plaats van spinazie en kookroom kun je ook spinazie a la creme gebruiken.

Beoordeling (115 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×