Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Romige pasta met zalm en spinazie

Romige pasta met stukjes zalm en spinazie, ideaal om je vriezer mee leeg te maken

Ingrediënten
  • 4 gr stukken zalm a 125 (ontdooid)
  • 200 ml kookroom
  • 450 gr spinazie (ontdooid en uitgelekt)
  • 320 gr penne
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gr cherry tomaten
  • olie of boter om te bakken
  • peper en zout
  • 4 eetlepels parmezaanse kaas

Bereiding
Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Verhit de boter of olie in een grote pan. Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in de pan. Voeg de zalm toe en maak met een spatel in kleine stukjes. Voeg dan ook de spinazie toe en bak even mee.

Roer de kookroom en een flinke snuf peper en zout er door. Laat het mengsel nog een paar min pruttelen. Giet de pasta af en schep er door heen. Snijd de cherrytomaatjes in stukken en verdeel over of door de pasta. Garneer met wat Parmezaanse kaas.

Tip: in plaats van spinazie en kookroom kun je ook spinazie a la creme gebruiken.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×