Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Romige pasta met zalm en spinazie

Romige pasta met stukjes zalm en spinazie, ideaal om je vriezer mee leeg te maken

Ingrediënten
  • 4 gr stukken zalm a 125 (ontdooid)
  • 200 ml kookroom
  • 450 gr spinazie (ontdooid en uitgelekt)
  • 320 gr penne
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gr cherry tomaten
  • olie of boter om te bakken
  • peper en zout
  • 4 eetlepels parmezaanse kaas

Bereiding
Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Verhit de boter of olie in een grote pan. Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in de pan. Voeg de zalm toe en maak met een spatel in kleine stukjes. Voeg dan ook de spinazie toe en bak even mee.

Roer de kookroom en een flinke snuf peper en zout er door. Laat het mengsel nog een paar min pruttelen. Giet de pasta af en schep er door heen. Snijd de cherrytomaatjes in stukken en verdeel over of door de pasta. Garneer met wat Parmezaanse kaas.

Tip: in plaats van spinazie en kookroom kun je ook spinazie a la creme gebruiken. Probeer ook dit recept voor pasta met zalm en verse spinazie.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×