Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Romige pasta met zalm en spinazie

Romige pasta met stukjes zalm en spinazie, ideaal om je vriezer mee leeg te maken

Ingrediënten
  • 4 gr stukken zalm a 125 (ontdooid)
  • 200 ml kookroom
  • 450 gr spinazie (ontdooid en uitgelekt)
  • 320 gr penne
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gr cherry tomaten
  • olie of boter om te bakken
  • peper en zout
  • 4 eetlepels parmezaanse kaas

Bereiding
Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Verhit de boter of olie in een grote pan. Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in de pan. Voeg de zalm toe en maak met een spatel in kleine stukjes. Voeg dan ook de spinazie toe en bak even mee.

pasta_zalm_03-1.jpg
pasta_zalm_spinazie_01.jpg
pasta_zalm_spinazie_02.jpg

Roer de kookroom en een flinke snuf peper en zout er door. Laat het mengsel nog een paar min pruttelen. Giet de pasta af en schep er door heen. Snijd de cherrytomaatjes in stukken en verdeel over of door de pasta. Garneer met wat Parmezaanse kaas.

Tip: in plaats van spinazie en kookroom kun je ook spinazie a la creme gebruiken.

Beoordeling (106 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Hapjes
Oranje kroontjes met abrikoosjes
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes
  • Gebak en taart
Oranje feesttaart

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal