Romige quinoa schotel met kip

Probeer eens deze lekkere ovenschotel met quinoa, kip en broccoli in een romige saus

Ingrediënten 
500 ml kippenbouillon (van tablet)
125 gr spek
400 gr kip
200 gr quinoa
450 gr broccoli, in roosjes
250 ml melk
65 gr bloem
1 theelepel Italiaanse kruiden
40 gr geraspte kaas
Olie of boter om in te vetten
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden en vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie. Bak de spekjes in een koekenpan totdat ze krokant beginnen te worden. Breng ondertussen de kippenbouillon en de helft van de melk in een pan zachtjes aan de kook. Klop in een kom de andere 125 ml melk, bloem en Italiaanse kruiden door elkaar tot een egaal papje.
 
quinoa ovenschotel 01
quinoa ovenschotel 01
quinoa ovenschotel 01
quinoa ovenschotel 01
Als de kippenbouillon kookt voeg je het bloempapje toe en meng je het al roerend met een garde totdat het begint in te dikken en zet dan het vuur uit. Schep de spekjes met een schuimspaan uit de pan en voeg samen met 250 ml water en de quinoa toe aan de saus en roer door elkaar. Giet dan het mengsel in de ovenschaal.
 
quinoa ovenschotel 01
quinoa ovenschotel 01
quinoa ovenschotel 01
quinoa ovenschotel 01
Snijd de kip in grove stukken en leg in het quinoamengsel, bestrooi de kip ook nog met een beetje italiaanse kruiden. Zet de ovenschaal ongeveer 40 min in de oven. Kook ondertussen de broccoli in 3 minuten beetgaar. Schep het mengsel in de ovenschaal nog een keer goed om en controleer of de quinoa gaar is (er moeten kleine witte kiempjes om de korrels te zien zijn). Voeg de broccoli toe en schep nog een of twee keer om. Bestrooi met de kaas en bak nog 10 minuten in de oven.

 

102 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.