Salade met calamaris (inktvisringen)
Frisse salade met tomaatjes, olijven en gebakken inktvisringen gemarineerd in citroen
Ingredienten
3 stuks inktvis (diepvries of vers te koop bij de visboer)
1 citroen
peper en zout
1 limoen
200 ml olijfolie
theelepel poedersuiker
1 bosui
1 knoflookteen
handvol kleine tomaatjes
handvol zwarte olijven
1 rode ui
handvol platte peterselie
150 gram gemengde salade
Bereiding
Ontdooi de diepvries inktvis, of maak eventueel de verse inktvis schoon onder stromend koud water en snijd deze in ringen. Leg ze in het sap van 1 citroen. Breng op smaak met peper en zout en laat ongeveer 15 minuten marineren. Was ondertussen de sla en verwijder eventueel dikke steeltjes. Halveer de zwarte olijven en tomaatjes. Snijd de rode ui en bosui in dunne ringen, pluk de peterselie en was deze in koud water.



