Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Salade met calamaris (inktvisringen)

Frisse salade met tomaatjes, olijven en gebakken inktvisringen gemarineerd in citroen

Ingredienten
3 stuks inktvis (diepvries of vers te koop bij de visboer)
1 citroen
peper en zout
1 limoen
200 ml olijfolie
theelepel poedersuiker
1 bosui
1 knoflookteen
handvol kleine tomaatjes
handvol zwarte olijven
1 rode ui
handvol platte peterselie
150 gram gemengde salade
 
Bereiding
Ontdooi de diepvries inktvis, of maak eventueel de verse inktvis schoon onder stromend koud water en snijd deze in ringen. Leg ze in het sap van 1 citroen. Breng op smaak met peper en zout en laat ongeveer 15 minuten marineren. Was ondertussen de sla en verwijder eventueel dikke steeltjes. Halveer de zwarte olijven en tomaatjes. Snijd de rode ui en bosui in dunne ringen, pluk de peterselie en was deze in koud water.
 
Calamaris salade 01
Calamaris salade 01
Calamaris salade 01
Calamaris salade 01
Snijd de knoflookteen in plakjes en laat 1 dl olijfolie samen met de knoflook op laag vuur een paar minuten zijn smaak afgeven. Meng voor de dressing sap van 1 limoen met de resterende 1 dl olijfolie en poedersuiker en breng op smaak met peper en zout. Meng de sla met peterselie en verdeel over 4 borden. Verdeel ook de rode uien ringen, tomaatjes, bosui, olijven en dressing over de salade. Laat de inktvisringen eventjes uitlekken. Verwijder de knoflookplakken uit de olijfolie en verhit de olie opnieuw. Bak hierin de inktvisringen ongeveer 2 minuten. Verdeel de kort gebakken inktvis over de salade, smakelijk!
 

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

Maak een account om al je favoriete recepten te bewaren +

Download gratis het nieuwe herfst E-book met 12 unieke recepten

(Je vindt het E-book na het aanmelden op je persoonlijke profiel pagina.)