Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Salade met calamaris (inktvisringen)

Frisse salade met tomaatjes, olijven en gebakken inktvisringen gemarineerd in citroen

Ingredienten
3 stuks inktvis (diepvries of vers te koop bij de visboer)
1 citroen
peper en zout
1 limoen
200 ml olijfolie
theelepel poedersuiker
1 bosui
1 knoflookteen
handvol kleine tomaatjes
handvol zwarte olijven
1 rode ui
handvol platte peterselie
150 gram gemengde salade
 
Bereiding
Ontdooi de diepvries inktvis, of maak eventueel de verse inktvis schoon onder stromend koud water en snijd deze in ringen. Leg ze in het sap van 1 citroen. Breng op smaak met peper en zout en laat ongeveer 15 minuten marineren. Was ondertussen de sla en verwijder eventueel dikke steeltjes. Halveer de zwarte olijven en tomaatjes. Snijd de rode ui en bosui in dunne ringen, pluk de peterselie en was deze in koud water.
 
Calamaris salade 01
Calamaris salade 01
Calamaris salade 01
Calamaris salade 01
Snijd de knoflookteen in plakjes en laat 1 dl olijfolie samen met de knoflook op laag vuur een paar minuten zijn smaak afgeven. Meng voor de dressing sap van 1 limoen met de resterende 1 dl olijfolie en poedersuiker en breng op smaak met peper en zout. Meng de sla met peterselie en verdeel over 4 borden. Verdeel ook de rode uien ringen, tomaatjes, bosui, olijven en dressing over de salade. Laat de inktvisringen eventjes uitlekken. Verwijder de knoflookplakken uit de olijfolie en verhit de olie opnieuw. Bak hierin de inktvisringen ongeveer 2 minuten. Verdeel de kort gebakken inktvis over de salade, smakelijk!
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×