Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Salade met groene asperges en ei

Frisse lentesalade met gebakken krieltjes, spekjes, gegrilde asperge en een gepocheerd ei

Ingredienten
700 gr krieltjes
500 gr groene asperges
250 gr gerookte spekblokjes of reepjes
200 gr sla
2 eetl olijfolie
1 eetl citroensap
1 theel mosterd
Scheutje azijn
4 eieren
 
Materialen
Grillpan
 
Bereiding
Kook de krieltjes alvast 12 min voor in een pan met water. Je kunt ze ook gaarstomen in de magnetron of stoomoven. Bestrijk de asperges met olijfolie en gril ze in een grillpan in 10 minuten gaar. Draai ze regelmatig om. Dunne asperges zijn misschien iets eerder gaar en dikke asperges mogen nog iets langer in de grillpan.
 
salade met asperge en ei 01
salade met asperge en ei 01
salade met asperge en ei 01
Bak de spek in een koekenpan totdat het meeste vet verdwenen is. Voeg de krieltjes toe en bak deze mooi bruin. Meng de olijfolie, citroensap en mosterd tot een dressing en meng door de sla. Breng een pan met een geruime hoeveelheid water aan de kook met een scheutje azijn. Breek het ei in een kommetje en houd de eidooier heel.
 
salade met asperge en ei 01
salade met asperge en ei 01
salade met asperge en ei 01
Houd het water net tegen het kookpunt en roer met een lepel in het water zodat er een draaikolk ontstaat. Wacht 5 seconde totdat de draaikolk minder hevig word. Laat het ei in het midden van de kleine draaikolk glijden en laat deze in 4 a 5 minuten stollen. Verdeel wat sla op een bord en schep hier wat krieltjes en spek op. Leg de gegrilde asperges er mooi op en serveer met het gepocheerde ei.

 

 

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×