Salade met knoflookbrood en courgettespies

Lekker als lunch of licht avondmaal: frisse salade met knoflookbrood en spiesjes met courgette en parmaham
Ingrediënten
3 teentjes knoflook
1 eetlepel Italiaanse kruiden
Olijfolie
1 afbakstokbrood
250 gram cherrytomaatjes
1 rode paprika
1 bol mozzarella
250 gram rucola slamelange
4 eetlepels limoensap
1 courgette
8 plakjes parmaham
Peper en zout
Een handje pijnboompitten
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de knoflook fijn en meng het in een kommetje met olijfolie en Italiaanse kruiden. Snijd het ovenstokbrood diagonaal in. Strijk het knoflookmengsel over de gehele bovenkant van het stokbrood. Bak het brood in 8-10 minuten in de oven.
 
Salade met knoflookbrood en courgettespies 02Salade met knoflookbrood en courgettespies 02Salade met knoflookbrood en courgettespies 02
Snijd de cherrytomaatjes, paprika en mozzarella in stukjes. Doe deze samen met de sla in een grote kom. Maak de dressing door het limoensap en de olijfolie te mengen met wat peper en zout. Besprenkel deze over de salade. Snijd de courgette in stukjes. Neem een plakje parmaham en 4 stukjes courgette en rijg deze aan een spiesje.
 
Salade met knoflookbrood en courgettespies 02Salade met knoflookbrood en courgettespies 02Salade met knoflookbrood en courgettespies 02
Herhaal dit voor de rest van de spiesjes. Bak deze vervolgens een paar minuten in een pan, totdat de courgette goudbruin begint te kleuren. Serveer de salade met het warme stokbrood en de spiesjes. Maak het af door er pijnboompitjes overheen te strooien.
 
17 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.