Salade met knoflookbrood en courgettespies
Lekker als lunch of licht avondmaal: frisse salade met knoflookbrood en spiesjes met courgette en parmaham
 Ingrediënten
3 teentjes knoflook
1 eetlepel Italiaanse kruiden
Olijfolie
1 afbakstokbrood
250 gram cherrytomaatjes
1 rode paprika
1 bol mozzarella
250 gram rucola slamelange
4 eetlepels limoensap
1 courgette
8 plakjes parmaham
Peper en zout
Een handje pijnboompitten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de knoflook fijn en meng het in een kommetje met olijfolie en Italiaanse kruiden. Snijd het ovenstokbrood diagonaal in. Strijk het knoflookmengsel over de gehele bovenkant van het stokbrood. Bak het brood in 8-10 minuten in de oven.



Snijd de cherrytomaatjes, paprika en mozzarella in stukjes. Doe deze samen met de sla in een grote kom. Maak de dressing door het limoensap en de olijfolie te mengen met wat peper en zout. Besprenkel deze over de salade. Snijd de courgette in stukjes. Neem een plakje parmaham en 4 stukjes courgette en rijg deze aan een spiesje.



Herhaal dit voor de rest van de spiesjes. Bak deze vervolgens een paar minuten in een pan, totdat de courgette goudbruin begint te kleuren. Serveer de salade met het warme stokbrood en de spiesjes. Maak het af door er pijnboompitjes overheen te strooien.