Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Salade met mozzarella en nectarine

Makkelijke salade als voorgerecht van parmaham, mozzarella, nectarine en walnoot.
Ingrediënten
1 bol buffelmozzarella
Handje walnoten
1 zak rucola
2 nectarines
4 pakken parmaham
2 eetlepels citroensap
5 eetlepels olijfolie
 
Bereiding
Snijd de nectarine in partjes. Verhit een (gril)pan op het vuur en bak de partjes ca 3 a 4 minuutjes totdat lichtjes bruin worden. Verdeel de rucola over 4 borden en scheur de bol mozzarella en plakjes parmaham in stukjes. Verdeel de mozzarella, parmaham, stukjes walnoot en nectarine over de sla. Maak de dressing door de olijfolie met de citroensap te mengen en op smaak te brengen met peper en zout. Druppel de dressing over de sla en serveer als voorgerecht, lunch of bijgerecht.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×