Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Salade met mozzarella en nectarine

Makkelijke salade als voorgerecht van parmaham, mozzarella, nectarine en walnoot.
Ingrediënten
1 bol buffelmozzarella
Handje walnoten
1 zak rucola
2 nectarines
4 pakken parmaham
2 eetlepels citroensap
5 eetlepels olijfolie
 
Bereiding
Snijd de nectarine in partjes. Verhit een (gril)pan op het vuur en bak de partjes ca 3 a 4 minuutjes totdat lichtjes bruin worden. Verdeel de rucola over 4 borden en scheur de bol mozzarella en plakjes parmaham in stukjes. Verdeel de mozzarella, parmaham, stukjes walnoot en nectarine over de sla. Maak de dressing door de olijfolie met de citroensap te mengen en op smaak te brengen met peper en zout. Druppel de dressing over de sla en serveer als voorgerecht, lunch of bijgerecht.
Beoordeling (7 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes