Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Salade met mozzarella en nectarine

Makkelijke salade als voorgerecht van parmaham, mozzarella, nectarine en walnoot.
Ingrediënten
1 bol buffelmozzarella
Handje walnoten
1 zak rucola
2 nectarines
4 pakken parmaham
2 eetlepels citroensap
5 eetlepels olijfolie
 
Bereiding
Snijd de nectarine in partjes. Verhit een (gril)pan op het vuur en bak de partjes ca 3 a 4 minuutjes totdat lichtjes bruin worden. Verdeel de rucola over 4 borden en scheur de bol mozzarella en plakjes parmaham in stukjes. Verdeel de mozzarella, parmaham, stukjes walnoot en nectarine over de sla. Maak de dressing door de olijfolie met de citroensap te mengen en op smaak te brengen met peper en zout. Druppel de dressing over de sla en serveer als voorgerecht, lunch of bijgerecht.

Paasrecepten

Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

×