Salade met vijgen

Makkelijke herfstsalade met verse vijgen, peer, parmaham en geitenkaas met een frisse honingdressing.

Voorgerecht 15 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de peer en snijd in stukjes. Snijd de vijgen in kwarten.

  2. Klop de olijfolie, citroensap, honing en een snufje peper en zout door elkaar.

  3. Meng de sla met de vijgen, peer en walnoten en meng de dressing erdoor.

  4. Verdeel als laatste de plakjes parmaham en verse geitenkaas er over.

Heeft het gesmaakt?
144 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!