Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Salade met vijgen en peer

Makkelijke herfstsalade met verse vijgen, peer, parmaham en geitenkaas met een frisse honingdressing

Ingrediënten
75 gr eikenblad sla
125 gr geitenkaas
4 verse vijgen
1 grote peer
75 gr walnoten
1 eetl honing
2 eetl olijfolie
1 eetl citroensap
Peper en zout
6 plakjes parmaham
 
Bereiding
Schil de peer en snijd in stukjes en de vijgen in kwarten. Klop de olijfolie, citroensap, honing en een snufje peper en zout door elkaar. Meng de sla met de vijgen, peer en walnoten en meng de dressing er door. Verdeel als laatste de plakjes parmaham en verse geitenkaas er over.

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×