Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Salade met vijgen en peer

Makkelijke herfstsalade met verse vijgen, peer, parmaham en geitenkaas met een frisse honingdressing

Ingrediënten
75 gr eikenblad sla
125 gr geitenkaas
4 verse vijgen
1 grote peer
75 gr walnoten
1 eetl honing
2 eetl olijfolie
1 eetl citroensap
Peper en zout
6 plakjes parmaham
 
Bereiding
Schil de peer en snijd in stukjes en de vijgen in kwarten. Klop de olijfolie, citroensap, honing en een snufje peper en zout door elkaar. Meng de sla met de vijgen, peer en walnoten en meng de dressing er door. Verdeel als laatste de plakjes parmaham en verse geitenkaas er over.

 

Beoordeling (73 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel