Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Salade met wilde perzik

De ingredienten voor deze frisse salade met komkommer, gegrilde perzik en balsamico vormen een super combi

Ingredienten
50 gr gedroogde tomaatjes (uitgelekt)
½ komkommer
2 a 3 wilde perziken
60 tot 80 gr sla
1 avocado
2 a 3 eetlepels balsamico creme
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
 
Bereiding
Snijd de wilde perziken doormidden en verwijder de pit. Snijd de rest van het vruchtvlees een aantal keer doormidden. Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de stukken perzik 3 tot 5 min tot er mooie grillstrepen ontstaan. Snijd de komkommer door de lengte doormidden en verwijder van het waterige gedeelte met een lepeltje en snijd de rest in plakjes.
 
salade perzik 01salade perzik 01salade perzik 01 
Snijd ook de avocado doormidden en verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de sla met de komkommer, gedroogde tomaatjes, avocado en geroosterde perzik. Bestrooi met pijnboompitten en garneer de salade met balsamico creme.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×