Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Satestokjes met pindasaus

Gemarineerd varkensvlees aan spiesjes met zelfgemaakte pindasaus naar Indonesisch recept
 
VOOR DE SATÉSTOKJES:
 
Ingrediënten
500 gr varkensvlees
1 eetl geraspte kokos
3 eetlepels ketjap
3 teentjes knoflook, geperst
0,5 eetl gemberpoeder
3 stuks kruidnagel
Klontje boter
Mespunt suiker
 
Materialen
8 spiesen
 
Bereiding
Snij het vlees in stukjes. Doe het vlees in kom en meng met de ketjap, kokos, knoflook, kruidnagels, suiker en gemberpoeder. Laat dit minimaal 2 uur (liefst hele nacht) marineren. Rijg de stukjes vlees aan de spiesen. Verhit de boter in een pan en bak de spiesen in 5 minuten goudbruin. Je kunt de spiesen ook op de barbecue / grill leggen. Lekker met rijst, wokgroente en kroepoek.
 
VOOR DE SATÉSAUS:
 
Ingrediënten
4 eetlepels pindakaas
1 deciliter (soja-)melk of water
2 eetlepels sojasaus
4 eetlepels suiker
1 theelepels sambal oelek
Zout naar smaak
 
Bereiding
Verhit de suiker in een pannetje en roer de pindakaas en het water er door tot een gladde saus. Breng de satésaus op smaak met de sojasaus en de sambal. Laat 5 minuutjes zachtjes doorkoken en indikken tot een dikke saus. Voeg eventueel nog naar smaak zout toe.
 
Beoordeling (11 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst