Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Scampi amuse

Heerlijk culinair hapje op een feestje of als begin van je diner
Ingrediënten
12 scampies met staartje
100 gr tomaten blokjes uit blik
1 sjalotje, gesnipperd
Heel klein snufje chilipeper
½ visbouillonblokje
2 eetl olijfolie
1 eetl peterselie
Scheut witte wijn
50 ml kookroom
Peper en zout
Snufje paprikapoeder
 
Bereiding
Verhit 1 eetl olijfolie in een pan en bak het sjalotje glazig. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met een klein snufje chilipoeder. Blus af met een scheut witte wijn. Verkruimel het halve visbouillonblokje er bij en roer goed door. Pureer alles met een staafmixer fijn en roer dan de kookroom en peterselie er door en laat 5 minuutjes zachtjes napruttelen. Meng in een kom de scampi’s met 1 eetl olijfolie, paprikapoeder en zout en peper door elkaar. Bak ze daarna aan iedere zijde ongeveer 2 minuutjes. Schep met een lepel beetje van de saus in een amuselepel, serveer met een scampi bestrooi met nog een beetje peterselie. Lekker met brood om mee te dippen. Je kunt ook de dit recept over 4 porties verdelen en als voorgerecht opdienen.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Tip: bestel nu ook mijn LeukeRecepten kookboek!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×