Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Scampi amuse

Heerlijk culinair hapje op een feestje of als begin van je diner
Ingrediënten
12 scampies met staartje
100 gr tomaten blokjes uit blik
1 sjalotje, gesnipperd
Heel klein snufje chilipeper
½ visbouillonblokje
2 eetl olijfolie
1 eetl peterselie
Scheut witte wijn
50 ml kookroom
Peper en zout
Snufje paprikapoeder
 
Bereiding
Verhit 1 eetl olijfolie in een pan en bak het sjalotje glazig. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met een klein snufje chilipoeder. Blus af met een scheut witte wijn. Verkruimel het halve visbouillonblokje er bij en roer goed door. Pureer alles met een staafmixer fijn en roer dan de kookroom en peterselie er door en laat 5 minuutjes zachtjes napruttelen. Meng in een kom de scampi’s met 1 eetl olijfolie, paprikapoeder en zout en peper door elkaar. Bak ze daarna aan iedere zijde ongeveer 2 minuutjes. Schep met een lepel beetje van de saus in een amuselepel, serveer met een scampi bestrooi met nog een beetje peterselie. Lekker met brood om mee te dippen. Je kunt ook de dit recept over 4 porties verdelen en als voorgerecht opdienen.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×