Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Schnitzels met champignonroomsaus

Makkelijk en heel erg lekker: zelf gepaneerde krokante schnitzels geserveerd met champignonroomsaus

 
Ingrediënten
4 varkenssnitsels (ongepaneerd)
2 eieren
100 gr paneermeel
100 gr bloem
1 citroen
25 gr boter
Peper en zout
 
Saus:
200 gr champignons
1 sjalotje of klein uitje
200 ml warme kippenbouillon
50 gr boter
25 gr bloem
100 ml creme fraiche
 
Bereiding
Mochten de schnitzels nog vrij dik zijn kun je ze onder vershoudfolie leggen en wat platter slaan. Snijd 4 plakjes van de citroen en knijp de rest uit boven het vlees en bestrooi met peper en zout. Verdeel de bloem op een bord, kluts de eieren los op een tweede bord en doe het paneermeel op een derde bord. Haal het vlees eerst door de bloem, daarna door het ei en daarna door de paneermeel. Zorg er voor dat ze overal goed bedekt zijn met paneermeel. Als ze allemaal klaar zijn bewaar je ze zolang in de koelkast.
 
Verhit de 50 gr boter in een pannetje en fruit de ui 3 minuten. Voeg de champignons toe en bak even mee. Bestrooi met bloem en roer een minuut goed door. Giet langzaam de bouillon er bij en blijf met een garde goed roeren totdat alle klontjes zijn opgelost. Laat de saus 5 minuten pruttelen zodat hij indikt. Roer als laatste de creme fraiche er door en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
 
Verhit 25 gr boter in een pan en bak de schnitzels aan beide kanten in ca 3 a 4 minuten krokant bruin. Voeg eventueel nog wat extra boter toe. Serveer de schnitzels met de champignonroomsaus en een partje citroen. Lekker met bijvoorbeeld roerbak krieltjes met paprika en peultjes.
 

 

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×