Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Shanghai loempia

Loempiaatjes gevuld met gehakt, peen selderij Ingrediënten
300 gr half om half gehakt
2 middelgrote winterpenen
50 gr selderij
1 ui
3 eetlepels knooflookpoeder
½ theelepel witte peper
2 eieren
zout
50 stuks kleine loempia vellen
1 liter zonnebloemolie of maïsolie voor frituur
 
Bereiding
Schil de winterpenen en hak deze fijn. Hak de selderij en ui ook heel fijn. Doe alle ingrediënten in een kom (gehakt, fijn gehakte winterpeen/ui/selderij, 2 eetlepels knoflookpoeder, ½ theelepel witte peper, 2 eieren en zout) en meng het goed door elkaar. Rol ongeveer 2 theelepels van deze mengsel in de loempia vel. Herhaal dit tot er 50 stuks gemaakt zijn of tot het mengsel op is. Rol de loempia strak en gebruik water met een beetje maizena om dit goed te dichten. Let op dat de gerolde mengsel niet te dik is en heel strak en goed dicht is gerold, anders kan het mengsel nl. uit vallen tijdens het frituren. Frituur de loempia’s in een hete olie (mid-zacht vuur) tot diep goudbruin. Serveer de loempia’s met zoete chilisaus.
Beoordeling (15 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Mini kerst quiches
Poffertjes sandwiches met ijs
Panna cotta met frambozen in een glaasje
Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s