Snel pizzabrood caprese

  Dit lekkere pizzabrood van yoghurt en zelfrijzend bakmeel is snel klaar omdat het niet hoeft te rijzen
Ingredienten
480 gram zelfrijzend bakmeel 240 gram magere yoghurt Bloem Olijfolie
1 teentje knoflook 2 bollen mozzarella 2 a 3 grote tomaten Wat gedroogde basilicum
Materialen
Deegroller Beklede bakplaat
Bereiding
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Voeg het zelfrijzend bakmeel en de yoghurt samen op een met meel bestrooide ondergrond en blijf kneden totdat er een bol stevig deeg ontstaat. Als het mengsel te droog blijft en niet blijft plakken, voeg dan voorzichtig een beetje meer yoghurt toe totdat het de goede structuur heeft.
Pizzabrood caprese 01Pizzabrood caprese 01Pizzabrood caprese 01
Gebruik een deegroller om het deeg zo plat mogelijk te maken en snijd het vervolgens in het gewenste aantal stukken. Duw de randen aan zodat de pizza’s een vloeiende vorm hebben. Snijd de knoflook fijn en roer door een scheut olijfolie in een kommetje. Bestrijk de pizza’s met dit mengsel. Snijd dan de mozzarella en de tomaten in plakken en beleg de pizza’s hiermee.
Pizzabrood caprese 01
Pizzabrood caprese 01
Pizzabrood caprese 01
Bestrooi met een beetje basilicum. Zet ze vervolgens in de oven gedurende 15 minuten.

 Met dit recept kun je 2 grote pizzabroden maken, die genoeg vullen om als hoofdgerecht te dienen. Of 4 kleintjes die je als lunch kunt serveren. Oook lekker met bijvoorbeeld een frisse salade.
54 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.