Snel pizzabrood caprese

  Dit lekkere pizzabrood van yoghurt en zelfrijzend bakmeel is snel klaar omdat het niet hoeft te rijzen
Ingredienten
480 gram zelfrijzend bakmeel 240 gram magere yoghurt Bloem Olijfolie
1 teentje knoflook 2 bollen mozzarella 2 a 3 grote tomaten Wat gedroogde basilicum
Materialen
Deegroller Beklede bakplaat
Bereiding
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Voeg het zelfrijzend bakmeel en de yoghurt samen op een met meel bestrooide ondergrond en blijf kneden totdat er een bol stevig deeg ontstaat. Als het mengsel te droog blijft en niet blijft plakken, voeg dan voorzichtig een beetje meer yoghurt toe totdat het de goede structuur heeft.
Pizzabrood caprese 01Pizzabrood caprese 01Pizzabrood caprese 01
Gebruik een deegroller om het deeg zo plat mogelijk te maken en snijd het vervolgens in het gewenste aantal stukken. Duw de randen aan zodat de pizza’s een vloeiende vorm hebben. Snijd de knoflook fijn en roer door een scheut olijfolie in een kommetje. Bestrijk de pizza’s met dit mengsel. Snijd dan de mozzarella en de tomaten in plakken en beleg de pizza’s hiermee.
Pizzabrood caprese 01
Pizzabrood caprese 01
Pizzabrood caprese 01
Bestrooi met een beetje basilicum. Zet ze vervolgens in de oven gedurende 15 minuten.

 Met dit recept kun je 2 grote pizzabroden maken, die genoeg vullen om als hoofdgerecht te dienen. Of 4 kleintjes die je als lunch kunt serveren. Oook lekker met bijvoorbeeld een frisse salade.
Vind je dit leuk?
60 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!