Verse pizza margherita

Een simpele pizza kan zo lekker zijn. Zeker als je hem zelf maakt. Deze pizza margherita met tomatensaus en kaas is zo klaar en smaakt extra lekker.

Hoofdgerecht 20 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 2 pizza's

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereid het pizzadeeg volgens het recept of de verpakking.

  2. Verwarm de oven voor op 240° graden.

  3. Als het deeg klaar is, neem je de bal uit de kom en verdeel je deze gelijke delen (1 deel per pizza).

  4. Bebloem een werkoppervlak en rol een bal pizzadeeg uit tot ongeveer 4 mm dikte en leg op een bakplaat met bakpapier.

  5. Verdeel pizzasaus er over.

  6. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de tomatensaus.

  7. Bestrooi met geraspte kaas.

  8. Bestrijk de randen van de pizza met een dun laagje olijfolie.

  9. Bak de pizza ongeveer 10 tot 15 minuten knapperig in de oven.

  10. Garneer de zelfgemaakte pizza margherita met verse basilicum.

Heeft het gesmaakt?
60 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!