Snel pizzabrood caprese
Dit lekkere pizzabrood van yoghurt en zelfrijzend bakmeel is snel klaar omdat het niet hoeft te rijzen


Ingredienten
480 gram zelfrijzend bakmeel
240 gram magere yoghurt
Bloem
Olijfolie
1 teentje knoflook
2 bollen mozzarella
2 a 3 grote tomaten
Wat gedroogde basilicum
Materialen
Deegroller
Beklede bakplaat
Bereiding
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Voeg het zelfrijzend bakmeel en de yoghurt samen op een met meel bestrooide ondergrond en blijf kneden totdat er een bol stevig deeg ontstaat. Als het mengsel te droog blijft en niet blijft plakken, voeg dan voorzichtig een beetje meer yoghurt toe totdat het de goede structuur heeft.



Gebruik een deegroller om het deeg zo plat mogelijk te maken en snijd het vervolgens in het gewenste aantal stukken. Duw de randen aan zodat de pizza’s een vloeiende vorm hebben. Snijd de knoflook fijn en roer door een scheut olijfolie in een kommetje. Bestrijk de pizza’s met dit mengsel. Snijd dan de mozzarella en de tomaten in plakken en beleg de pizza’s hiermee.



Bestrooi met een beetje basilicum. Zet ze vervolgens in de oven gedurende 15 minuten.
Met dit recept kun je 2 grote pizzabroden maken, die genoeg vullen om als hoofdgerecht te dienen. Of 4 kleintjes die je als lunch kunt serveren. Oook lekker met bijvoorbeeld een frisse salade.