Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Snelle beef rendang

Een heerlijke maar snelle manier om Indische rendang te maken met malse bief

Ingrediënten
1 bakje boemboe rendang vlees
½ rode peper, in dunne plakjes
1 zak roerbakgroente
5 eetl woksaus naar keuze
2 sjalotjes
300 gr rijst
400 gr biefstuk
Klontje boter
 
Bereiding
Verhit de boter in een (wok)pan. Snipper de sjalotjes en bak deze samen met de rode peper aan. Voeg de biefstuk toe en bak de bief ca 2 minuutjes zodat alle kanten dichtgeschroeid zijn. Haal het vlees dan uit de pan en houd apart. Voeg de boemboe en 300 ml water toe aan de pan met sjalotjes. (tenzij anders staat vermeld op de verpakking van de boeboe) Laat ca 5 minuten pruttelen. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en voeg deze toe aan de rendang. Laat nog ca 10 minuutjes zachtjes pruttelen zodat het vlees de smaak goed kan opnemen. Kook ontertussen de rijst volgens verpakking gaar en bak de wokgroente in een andere pan ca 5 minuten aan. Voeg de woksaus toe en laat nog 2 minuten zachtjes bakken. Serveer de rendang met bief samen met de wokgroente en rijst.

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×