Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Snelle beef rendang

Een heerlijke maar snelle manier om Indische rendang te maken met malse bief

Ingrediënten
1 bakje boemboe rendang vlees
½ rode peper, in dunne plakjes
1 zak roerbakgroente
5 eetl woksaus naar keuze
2 sjalotjes
300 gr rijst
400 gr biefstuk
Klontje boter
 
Bereiding
Verhit de boter in een (wok)pan. Snipper de sjalotjes en bak deze samen met de rode peper aan. Voeg de biefstuk toe en bak de bief ca 2 minuutjes zodat alle kanten dichtgeschroeid zijn. Haal het vlees dan uit de pan en houd apart. Voeg de boemboe en 300 ml water toe aan de pan met sjalotjes. (tenzij anders staat vermeld op de verpakking van de boeboe) Laat ca 5 minuten pruttelen. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en voeg deze toe aan de rendang. Laat nog ca 10 minuutjes zachtjes pruttelen zodat het vlees de smaak goed kan opnemen. Kook ontertussen de rijst volgens verpakking gaar en bak de wokgroente in een andere pan ca 5 minuten aan. Voeg de woksaus toe en laat nog 2 minuten zachtjes bakken. Serveer de rendang met bief samen met de wokgroente en rijst.
Beoordeling (21 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel