Snelle stoofschotel met kip

In nog geen uur maak je deze super snelle kruidige stoofschotel met kip, aardappels en rode paprika uit 1 pan
Ingrediënten
300 gr kipfilet
750 gr aardappels (met schil)
2 rode paprika’s
1 sjalotje
1 teentje knoflook
Verse peterselie
1 eetlepel olijfolie
½ groente bouillonblokje
Marinade:
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel basterdsuiker
½ theelepel gemalen koriander
Snufje cayennepeper
Peper en zout
2 eetlepels olijfolie
Bereiding
Meng alle kruiden voor de marinade door elkaar. Snijd de kip in grote stukken en bestrooi met het kruidenmengsel. Schenk de olijfolie erbij en schep de kip goed door elkaar. Dek af en zet zolang aan de kant. Snijd de aardappels in schijven en was ze onder de kraan. Snijd de paprika, sjalot en knoflook in stukjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote wok of hapjespan en bak de sjalot met de knoflook even aan. Voeg de paprika en aardappels toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg 150 ml water en het halve bouillonblokje toe en breng aan de kook. Leg de stukken gemarineerde kip ook in de pan met de aardappels en paprika en laat afgedekt ongeveer 20 minuten sudderen. Schep alles af en toe door elkaar. Controleer na 20 min of de kip en aardappels gaar zijn. Bestrooi de stoofschotel met de fijngehakte peterselie en serveer eventueel met een frisse salade.
Tip: maak je deze stoofschotel met kip klaar voor kinderen dan kun je beter de cayennepeper achterwege laten, hierdoor krijgt het gerecht een wat mildere smaak.
Vind je dit leuk?
276 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!