Snelle stoofschotel met kip

In nog geen uur maak je deze super snelle kruidige stoofschotel met kip, aardappels en rode paprika uit 1 pan
Ingrediënten
300 gr kipfilet
750 gr aardappels (met schil)
2 rode paprika’s
1 sjalotje
1 teentje knoflook
Verse peterselie
1 eetlepel olijfolie
½ groente bouillonblokje
 
Marinade:
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel basterdsuiker
½ theelepel gemalen koriander
Snufje cayennepeper
Peper en zout
2 eetlepels olijfolie
 
Bereiding
Meng alle kruiden voor de marinade door elkaar. Snijd de kip in grote stukken en bestrooi met het kruidenmengsel. Schenk de olijfolie erbij en schep de kip goed door elkaar. Dek af en zet zolang aan de kant. Snijd de aardappels in schijven en was ze onder de kraan. Snijd de paprika, sjalot en knoflook in stukjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote wok of hapjespan en bak de sjalot met de knoflook even aan. Voeg de paprika en aardappels toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg 150 ml water en het halve bouillonblokje toe en breng aan de kook. Leg de stukken gemarineerde kip ook in de pan met de aardappels en paprika en laat afgedekt ongeveer 20 minuten sudderen. Schep alles af en toe door elkaar. Controleer na 20 min of de kip en aardappels gaar zijn. Bestrooi de stoofschotel met de fijngehakte peterselie en serveer eventueel met een frisse salade.
 
Tip: maak je deze stoofschotel met kip klaar voor kinderen dan kun je beter de cayennepeper achterwege laten, hierdoor krijgt het gerecht een wat mildere smaak.
236 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.