Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Soba noedels met paksoi

Oosterse wokmaaltijd met tofu, soba noedels en paksoi en een frisse touch van limoen

Ingrediënten 
1 paksoi of 2 baby paksoi’s
375 gr tofu
180 gr sobanoedels
200 gr champignons
1 limoen
120 gr radijsjes, in plakjes
1 eetl sesamzaadjes
1 eetlepel wokolie
3 eetlepels teriyaki woksaus, bv van Kikkoman
 
Bereiding
Breng een pan water aan de kook en kook de soba noedels gaar (4 minuten). Giet ze daarna af en spoel ze af met koud water. Laat de tofu goed uitlekken, snijd in blokjes en dep hem droog met wat keukenpapier. Verhit de wokolie in een wokpan op hoog vuur en bak de tofu een 3 minuten rondom aan.
 
sobanoodles met paksoi 01
sobanoodles met paksoi 01
sobanoodles met paksoi 01
sobanoodles met paksoi 01
Voeg de champignons toe en baak een paar minuten mee. Snijd de paksoi in stukken en bak 2 minuten mee totdat deze begint te slinken. Schep de noedels door de groente en tofu en voeg ondertussen de teriyakisaus er bij en knijp de limoen uit boven de pan. Verwarm nog 1 minuutje door en schep de radijsjes er door en bestrooi met sesamzaadjes.
 
Tip: ik heb 1 groot stuk tofu gebruikt maar soms liggen er ook tofu wokstukjes in winkel die je kunt gebruiken in dit recept.
 

 

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

Maak een account om al je favoriete recepten te bewaren +

Download gratis het nieuwe herfst E-book met 12 unieke recepten

(Je vindt het E-book na het aanmelden op je persoonlijke profiel pagina.)