Soba noedels met paksoi

Oosterse wokmaaltijd met tofu, soba noedels en paksoi en een frisse touch van limoen

Ingrediënten 
1 paksoi of 2 baby paksoi’s
375 gr tofu
180 gr sobanoedels
200 gr champignons
1 limoen
120 gr radijsjes, in plakjes
1 eetl sesamzaadjes
1 eetlepel wokolie
3 eetlepels teriyaki woksaus, bv van Kikkoman
 
Bereiding
Breng een pan water aan de kook en kook de soba noedels gaar (4 minuten). Giet ze daarna af en spoel ze af met koud water. Laat de tofu goed uitlekken, snijd in blokjes en dep hem droog met wat keukenpapier. Verhit de wokolie in een wokpan op hoog vuur en bak de tofu een 3 minuten rondom aan.
 
sobanoodles met paksoi 01
sobanoodles met paksoi 01
sobanoodles met paksoi 01
sobanoodles met paksoi 01
Voeg de champignons toe en baak een paar minuten mee. Snijd de paksoi in stukken en bak 2 minuten mee totdat deze begint te slinken. Schep de noedels door de groente en tofu en voeg ondertussen de teriyakisaus er bij en knijp de limoen uit boven de pan. Verwarm nog 1 minuutje door en schep de radijsjes er door en bestrooi met sesamzaadjes.
 
Tip: ik heb 1 groot stuk tofu gebruikt maar soms liggen er ook tofu wokstukjes in winkel die je kunt gebruiken in dit recept.
 

 

35 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.