Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Soba noedels met paksoi

Oosterse wokmaaltijd met tofu, soba noedels en paksoi en een frisse touch van limoen

Ingrediënten 
1 paksoi of 2 baby paksoi’s
375 gr tofu
180 gr sobanoedels
200 gr champignons
1 limoen
120 gr radijsjes, in plakjes
1 eetl sesamzaadjes
1 eetlepel wokolie
3 eetlepels teriyaki woksaus, bv van Kikkoman
 
Bereiding
Breng een pan water aan de kook en kook de soba noedels gaar (4 minuten). Giet ze daarna af en spoel ze af met koud water. Laat de tofu goed uitlekken, snijd in blokjes en dep hem droog met wat keukenpapier. Verhit de wokolie in een wokpan op hoog vuur en bak de tofu een 3 minuten rondom aan.
 
sobanoodles met paksoi 01
sobanoodles met paksoi 01
sobanoodles met paksoi 01
sobanoodles met paksoi 01
Voeg de champignons toe en baak een paar minuten mee. Snijd de paksoi in stukken en bak 2 minuten mee totdat deze begint te slinken. Schep de noedels door de groente en tofu en voeg ondertussen de teriyakisaus er bij en knijp de limoen uit boven de pan. Verwarm nog 1 minuutje door en schep de radijsjes er door en bestrooi met sesamzaadjes.
 
Tip: ik heb 1 groot stuk tofu gebruikt maar soms liggen er ook tofu wokstukjes in winkel die je kunt gebruiken in dit recept.
 

 

Beoordeling (13 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel