Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Soesjes met slagroom en aardbei

Deze zomerse soesjes met slagroom en aardbeien zijn leuk om uit te delen of voor bij de high tea

Ingrediënten
  • 200 ml water
  • 140 gr bloem
  • 4 eieren
  • Snufje zout
  • 100 gr boter
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje klop-fix
  • Bakje verse aardbeien
Materialen
  • Zeef
  • mixer
  • spuitzak
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe het water in een pannetje en verwarm deze. Voeg de boter toe en laat smelten. Zeef de bloem en een snufje zout er bij en roer met een houten lepel door elkaar. Laat het mengsel een paar minuten op laag vuur garen.

soesjes_aardbei_01.jpg
soesjes_aardbei_02.jpg
soesjes_aardbei_03.jpg
soesjes_aardbei_04.jpg

Mix de eieren een voor een er door. Het resultaat is een plakkerig beslag. Schep dit in een spuitzak (liefst met rond spuitmondje) en maak hoopjes van ca 4 cm doorsnede op de bakplaat, houd genoeg ruimte tussen de soesjes. Ik heb ze in 2 porties gebakken. Bak de soesjes in ca 20 minuten gaar en iets bruin. Maak tussendoor de ovendeur niet open en als ze klaar zijn laat je de ovendeur minimaal 10 minuten op een kiertje staan. Zo voorkom je dat ze inzakken.

soesjes_aardbei_06.jpg
soesjes_aardbei_07.jpg
soesjes_aardbei_08.jpg
soesjes_aardbei_09.jpg

Klop de slagroom met de klop-fix en suiker stijf. Als de soesjes helemaal zijn afgekoeld knip je ze voorzichtig met een schone keukenschaar open en het bovenste gedeelte er af. Als je gaat snijden heb je kans dat je ze kapot drukt. Spuit of schep wat van de slagroom op de onderste helft. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel deze over de slagroom. Leg het bovenste gedeelte van het soesje er op.

Bewaar de soesjes in de koelkast. Wil je ze een dag van te voren maken dan is het aan te raden om de ongevulde soesjes te bewaren in een afgedekte trommel en ze een paar uur of vlak van te voren te vullen met slagroom en de aardbeien.

Beoordeling (29 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel