Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Soufflé met kaas

 

Soufle met grano padano kaas uit de oven om van te smullen!
 
Ingrediënten
4 eieren
200 ml melk
200 gr grano padano, geraspt
20 gr boter
25 gr bloem
Boter om in te vetten
Peper en zout  
 
Materialen
Mixer
Soufflévormpjes  
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm de boter in een ketel. Als de boter gesmolten is voeg je de bloem er bij. Schenk de melk erbij en roer glad met een garde. Laat de saus ongeveer 5 minuutjes zachtjes koken. Splits ondertussen de eieren en voeg de eidooiers toe aan de saus en roer goed door. Roer dan de geraspte kaas er door en haal de pan van het vuur en breng op smaak met peper en zout. Mix de eiwitten stijf met een schone mixer in een schone kom. Spatel het eiwit door het kaasmengsel totdat er een egaal en luchtig mengsel ontstaat. Vet de soufflévormpjes in met boter en schenk het mengsel er in totdat ze tot ongeveer ¾ gevuld zijn. Bak ze 30 min in het midden van de oven totdat ze goudbruin zijn en mooi gerezen.  

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×