Spaghetti met muntpesto en garnalen

Frisse pasta met zelfgemaakte muntpesto met pistache en knoflookgarnalen

Ingrediënten
250 gr garnalen
400 gr spaghetti
2 teentjs knoflook
1 eetl olijfolie
2 eetl pistachenootjes
 
Munt pesto:
3 eetl pistachenoten
50 gr parmezaanse kaas
1 sinaasappel
1 bosje munt
1 rode peper
Peper en zout
5 eetl olijfolie
 
Bereiding
De muntpesto; rooster de pistachenootjes in een beetje olijfolie. Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp en pers het sap uit. Snijd de rode peper dwars doormidden, verwijder de pitjes en snijd in stukjes. Doe de geroosterde pistachenootjes met de munt, sinaasappelschil, sinaasappelsap en rode peper in een keukenmachine en maal fijn. Voeg de olijfolie toe en maal nog even door totdat er een smeuïge massa ontstaat. Rasp de parmezaanse kaas en schep deze met een lepeltje er door. Breng op smaak met wat peper en zout.
 
Kook de spaghetti in ongeveer 10 minuten in een grote pan met ruime hoeveelheid water en een snufje zout. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen 2 minuutjes. Snijd de knoflook fijn en voeg toe en bak even mee. Neem 100 ml van het kookvocht van de pasta en meng deze met de muntpesto. Giet de spaghetti af en doe terug in de pan. Voeg de pesto met kookvocht toe en roer deze goed door de pasta. Voeg 2 eetl pistachenootjes toe en schep de garnalen met knoflook er door heen. Serveer de pasta eventueel met wat brood of een frisse salade.
 
11 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.