Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spaghetti met muntpesto en garnalen

Frisse pasta met zelfgemaakte muntpesto met pistache en knoflookgarnalen

Ingrediënten
250 gr garnalen
400 gr spaghetti
2 teentjs knoflook
1 eetl olijfolie
2 eetl pistachenootjes
 
Munt pesto:
3 eetl pistachenoten
50 gr parmezaanse kaas
1 sinaasappel
1 bosje munt
1 rode peper
Peper en zout
5 eetl olijfolie
 
Bereiding
De muntpesto; rooster de pistachenootjes in een beetje olijfolie. Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp en pers het sap uit. Snijd de rode peper dwars doormidden, verwijder de pitjes en snijd in stukjes. Doe de geroosterde pistachenootjes met de munt, sinaasappelschil, sinaasappelsap en rode peper in een keukenmachine en maal fijn. Voeg de olijfolie toe en maal nog even door totdat er een smeuïge massa ontstaat. Rasp de parmezaanse kaas en schep deze met een lepeltje er door. Breng op smaak met wat peper en zout.
 
Kook de spaghetti in ongeveer 10 minuten in een grote pan met ruime hoeveelheid water en een snufje zout. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen 2 minuutjes. Snijd de knoflook fijn en voeg toe en bak even mee. Neem 100 ml van het kookvocht van de pasta en meng deze met de muntpesto. Giet de spaghetti af en doe terug in de pan. Voeg de pesto met kookvocht toe en roer deze goed door de pasta. Voeg 2 eetl pistachenootjes toe en schep de garnalen met knoflook er door heen. Serveer de pasta eventueel met wat brood of een frisse salade.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×