Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spaghetti tomaat en olijven

Snel makkelijk vegatarisch pastagerecht met tomaat, olijven en courgette

Ingrediënten
200 gr spaghetti
3 tomaten
half potje zwarte olijven zonder pit
75 ml olijfolie
Halve courgette
2 teenjes knoflook
paar blaadjes basilicum
 
Bereiding
Pel het vel van de tomaten, door een kruis te snijden aan de onderkant en een halve minuut te dompelen in kokend water. Laat de tomaten afkoelen en pel het vel van de tomaten en snij de tomaat in vieren. Snij de knoflook en courgette klein.  Verhit de olijf olie in een pan en bak de knoflook laat het vervolgens afkoelen en voeg de olijven, tomaten en aubergine toe. Laat het op kamertemperatuur afgedekt marineren. Kook de spaghetti volgens de verpakking. Voeg alles samen en laat alles nog een munuutje doorwarmen. Breng het gerecht op smaak met wat zout en peper. En voeg nog wat basilicum blaadjes toe.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×