Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spaghetti tomaat en olijven

Snel makkelijk vegatarisch pastagerecht met tomaat, olijven en courgette

Ingrediënten
200 gr spaghetti
3 tomaten
half potje zwarte olijven zonder pit
75 ml olijfolie
Halve courgette
2 teenjes knoflook
paar blaadjes basilicum
 
Bereiding
Pel het vel van de tomaten, door een kruis te snijden aan de onderkant en een halve minuut te dompelen in kokend water. Laat de tomaten afkoelen en pel het vel van de tomaten en snij de tomaat in vieren. Snij de knoflook en courgette klein.  Verhit de olijf olie in een pan en bak de knoflook laat het vervolgens afkoelen en voeg de olijven, tomaten en aubergine toe. Laat het op kamertemperatuur afgedekt marineren. Kook de spaghetti volgens de verpakking. Voeg alles samen en laat alles nog een munuutje doorwarmen. Breng het gerecht op smaak met wat zout en peper. En voeg nog wat basilicum blaadjes toe.

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×