Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Spaghetti tomaat en olijven

Snel makkelijk vegatarisch pastagerecht met tomaat, olijven en courgette

Ingrediënten
200 gr spaghetti
3 tomaten
half potje zwarte olijven zonder pit
75 ml olijfolie
Halve courgette
2 teenjes knoflook
paar blaadjes basilicum
 
Bereiding
Pel het vel van de tomaten, door een kruis te snijden aan de onderkant en een halve minuut te dompelen in kokend water. Laat de tomaten afkoelen en pel het vel van de tomaten en snij de tomaat in vieren. Snij de knoflook en courgette klein.  Verhit de olijf olie in een pan en bak de knoflook laat het vervolgens afkoelen en voeg de olijven, tomaten en aubergine toe. Laat het op kamertemperatuur afgedekt marineren. Kook de spaghetti volgens de verpakking. Voeg alles samen en laat alles nog een munuutje doorwarmen. Breng het gerecht op smaak met wat zout en peper. En voeg nog wat basilicum blaadjes toe.
Beoordeling (15 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel