Speculaas peer muffins

Lekker voor sinterklaasavond; muffins met speculaaskruiden en stukjes peer

Ingrediënten
60 gr bruine basterdsuiker
150 ml melk
1 grote peer, in stukjes
2 eieren
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
50 gr boter, gesmolten
250 gr bloem
1 theel speculaaskruiden
Snufje kaneel 
 
Materialen
Muffinblik met papieren muffinvormpjes
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg de basterdsuiker, bakpoeder, vanillesuiker en een snufje zout toe. Maak in de midden een holletje en giet de melk, boter, eieren er in.
 
speculaas peer muffins01
speculaas peer muffins02
speculaas peer muffins03
speculaas peer muffins04
Roer alles met een houten lepel goed door elkaar. Meng de stukjes peer, speculaaskruiden en kaneel door het beslag. Vul 12 muffinvormpjes ongeveer 2/3 met het beslag. Zet de muffins 20 – 25 min in de oven totdat ze goudbruin zijn.
 
39 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.