Lekker voor sinterklaasavond; muffins met speculaaskruiden en stukjes peer
Ingrediënten
60 gr bruine basterdsuiker
150 ml melk
1 grote peer, in stukjes
2 eieren
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
50 gr boter, gesmolten
250 gr bloem
1 theel speculaaskruiden
Snufje kaneel
Materialen
Muffinblik met papieren muffinvormpjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg de basterdsuiker, bakpoeder, vanillesuiker en een snufje zout toe. Maak in de midden een holletje en giet de melk, boter, eieren er in.
Roer alles met een houten lepel goed door elkaar. Meng de stukjes peer, speculaaskruiden en kaneel door het beslag. Vul 12 muffinvormpjes ongeveer 2/3 met het beslag. Zet de muffins 20 – 25 min in de oven totdat ze goudbruin zijn.