Speculaas peer muffins

Lekker voor sinterklaasavond; muffins met speculaaskruiden en stukjes peer

Ingrediënten
60 gr bruine basterdsuiker
150 ml melk
1 grote peer, in stukjes
2 eieren
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
50 gr boter, gesmolten
250 gr bloem
1 theel speculaaskruiden
Snufje kaneel 
 
Materialen
Muffinblik met papieren muffinvormpjes
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg de basterdsuiker, bakpoeder, vanillesuiker en een snufje zout toe. Maak in de midden een holletje en giet de melk, boter, eieren er in.
 
speculaas peer muffins01
speculaas peer muffins02
speculaas peer muffins03
speculaas peer muffins04
Roer alles met een houten lepel goed door elkaar. Meng de stukjes peer, speculaaskruiden en kaneel door het beslag. Vul 12 muffinvormpjes ongeveer 2/3 met het beslag. Zet de muffins 20 – 25 min in de oven totdat ze goudbruin zijn.
 
34 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.