Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Sperziebonen met knoflook

Een lekker bijgerecht met groenten; sperziebonen in combinatie met tomaatjes, spek en knoflook

Ingrediënten
400 gr sperziebonen 
ca 10 cherrytomaten 
5 plakjes ontbijtspek 
1/2 tablet voor kippenbouillon 
2 teentjes knoflook, fijngehakt 
Klontje boter
Zwarte peper
Zout
 
Bereiding
Verwijder eventueel de uiteinden van de bonen en kook ze samen met een snufje zout in 8 minuten beetgaar. Giet ze af en doe ze terug in de pan. Zet het vuur helemaal klein en roer de boter, 1/2 bouillon tablet en knoflook er door. Voeg de tomaatjes en het spek in stukjes toe. Breng het geheel op smaak met wat peper. Laat het nog 3 minuten doorwarmen en serveer bij bijvoorbeeld een vlees of vis gerecht. 
 

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×