Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Sperziebonen met knoflook

Een lekker bijgerecht met groenten; sperziebonen in combinatie met tomaatjes, spek en knoflook

Ingrediënten
400 gr sperziebonen 
ca 10 cherrytomaten 
5 plakjes ontbijtspek 
1/2 tablet voor kippenbouillon 
2 teentjes knoflook, fijngehakt 
Klontje boter
Zwarte peper
Zout
 
Bereiding
Verwijder eventueel de uiteinden van de bonen en kook ze samen met een snufje zout in 8 minuten beetgaar. Giet ze af en doe ze terug in de pan. Zet het vuur helemaal klein en roer de boter, 1/2 bouillon tablet en knoflook er door. Voeg de tomaatjes en het spek in stukjes toe. Breng het geheel op smaak met wat peper. Laat het nog 3 minuten doorwarmen en serveer bij bijvoorbeeld een vlees of vis gerecht. 
 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×