Sperziebonen met knoflook

Een lekker bijgerecht met groenten; sperziebonen in combinatie met tomaatjes, spek en knoflook

Ingrediënten
400 gr sperziebonen 
ca 10 cherrytomaten 
5 plakjes ontbijtspek 
1/2 tablet voor kippenbouillon 
2 teentjes knoflook, fijngehakt 
Klontje boter
Zwarte peper
Zout
 
Bereiding
Verwijder eventueel de uiteinden van de bonen en kook ze samen met een snufje zout in 8 minuten beetgaar. Giet ze af en doe ze terug in de pan. Zet het vuur helemaal klein en roer de boter, 1/2 bouillon tablet en knoflook er door. Voeg de tomaatjes en het spek in stukjes toe. Breng het geheel op smaak met wat peper. Laat het nog 3 minuten doorwarmen en serveer bij bijvoorbeeld een vlees of vis gerecht. 
 
66 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.