Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Sperziebonen met knoflook

Een lekker bijgerecht met groenten; sperziebonen in combinatie met tomaatjes, spek en knoflook

Ingrediënten
400 gr sperziebonen 
ca 10 cherrytomaten 
5 plakjes ontbijtspek 
1/2 tablet voor kippenbouillon 
2 teentjes knoflook, fijngehakt 
Klontje boter
Zwarte peper
Zout
 
Bereiding
Verwijder eventueel de uiteinden van de bonen en kook ze samen met een snufje zout in 8 minuten beetgaar. Giet ze af en doe ze terug in de pan. Zet het vuur helemaal klein en roer de boter, 1/2 bouillon tablet en knoflook er door. Voeg de tomaatjes en het spek in stukjes toe. Breng het geheel op smaak met wat peper. Laat het nog 3 minuten doorwarmen en serveer bij bijvoorbeeld een vlees of vis gerecht. 
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×