Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Sperziebonensalade met kip

Deze Mediteraanse salade met sperziebonen, brood en kip is zowel warm als koud lekker.

Ingrediënten

Bereiding

 Als je geen zak gebroken sperziebonen gebruikt snijd je de uiteinden er af en was je de boontjes. Breng een pan water aan de kook met een snufje zout en voeg de sperziebonen toe, kook ze in ca 12 min beetgaar. Kruid de kip met de oregano, peper en zout en bak deze in een pan met een beetje olie of boter in ca 8 min gaar. Bak zo nodig het Turks brood af in de oven. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen en de tomaatjes in vieren.

 Klop de olijfolie met het sap van de citroen, peper en zout door elkaar. Laat de sperziebonen uitlekken en meng samen met de tomaatjes en ui door de kip. Giet de dressing er bij en schep door elkaar. Snijd het brood in blokjes en meng ook er door de salade. Kruimel er nog wat feta over. Deze sperziebonensalade is zowel warm als koud lekker. In een kleinere variant ook lekker als lunch.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

Maak een account om al je favoriete recepten te bewaren +

Download gratis het nieuwe herfst E-book met 12 unieke recepten

(Je vindt het E-book na het aanmelden op je persoonlijke profiel pagina.)