Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Sperziebonensalade met kip

Deze Mediteraanse salade met sperziebonen, brood en kip is zowel warm als koud lekker.

Ingrediënten
  • 4 kipfilets in blokjes ( ca. 600 gr)
  • 1 theelepel oregano
  • 1 Turks brood
  • 500 gr sperziebonen
  • 2 rode uien
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 100 gr feta
  • Scheut olijfolie
  • 1 citroen
  • Peper en zout

Bereiding
Als je geen zak gebroken sperziebonen gebruikt snijd je de uiteinden er af en was je de boontjes. Breng een pan water aan de kook met een snufje zout en voeg de sperziebonen toe, kook ze in ca 12 min beetgaar. Kruid de kip met de oregano, peper en zout en bak deze in een pan met een beetje olie of boter in ca 8 min gaar. Bak zo nodig het Turks brood af in de oven. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen en de tomaatjes in vieren.

Klop de olijfolie met het sap van de citroen, peper en zout door elkaar. Laat de sperziebonen uitlekken en meng samen met de tomaatjes en ui door de kip. Giet de dressing er bij en schep door elkaar. Snijd het brood in blokjes en meng ook er door de salade. Kruimel er nog wat feta over. Deze sperziebonensalade is zowel warm als koud lekker. In een kleinere variant ook lekker als lunch.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×