Sperziebonensalade met kip

Deze Mediteraanse salade met sperziebonen, brood en kip is zowel warm als koud lekker.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Als je geen zak gebroken sperziebonen gebruikt snijd je de uiteinden er af en was je de boontjes. Breng een pan water aan de kook met een snufje zout en voeg de sperziebonen toe, kook ze in ca 12 min beetgaar. Kruid de kip met de oregano, peper en zout en bak deze in een pan met een beetje olie of boter in ca 8 min gaar. Bak zo nodig het Turks brood af in de oven. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen en de tomaatjes in vieren.

 Klop de olijfolie met het sap van de citroen, peper en zout door elkaar. Laat de sperziebonen uitlekken en meng samen met de tomaatjes en ui door de kip. Giet de dressing er bij en schep door elkaar. Snijd het brood in blokjes en meng ook er door de salade. Kruimel er nog wat feta over. Deze sperziebonensalade is zowel warm als koud lekker. In een kleinere variant ook lekker als lunch.

140 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!