Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Spinazie pannenkoeken

Hartige groene pannenkoeken met spinazie en geitenkaas, een handige manier om extra groente binnen te krijgen.

Ingrediënten
  • 200 gr spinazie (ontdooid)
  • ½ pak pannenkoekmix (Koopmans (200 gr) )
  • 400 ml melk
  • 1 ei
  • 125 gr geitenkaas
  • boter om te bakken
  • 25 gr walnoten

Bereiding
Doe de mix in een kom en voeg de helft van de melk toe en klop gald met een mixer of garde. Voeg de andere helft melk toe en klop glad. Druk zo veel mogelijk vocht uit de spinazie en voeg dan toe aan het beslag en meng er door heen.

spinazie_pannenkoek_01.jpg
spinazie_pannenkoek_02.jpg
spinazie_pannenkoek_03.jpg
spinazie_pannenkoek_04.jpg

Verhit een klontje boter in een koekenpan en schep een soeplepel beslag er in en laat uitvloeien. Bak 2 a 3 minuutjes tot hij begint te stollen en draai dan voorzichtig om. Brokkel wat geitenkaas er over en laat iets smelten. Bestrooi op het laatst met wat grof gehakte walnoten.

Houd de gebakken pannenkoeken warm onder een deksel of aluminiumfolie

Beoordeling (63 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel