Spinazie pannenkoekjes

Met deze pannenkoekjes eet je een portie groene groenten zonder dat je het door hebt. Serveer dit met gerookte zalm en romige Hüttenkäse.

Lunch recept 10 min + 20 min

ingrediënten

voor 15 stuks

Topping

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat de spinazie goed ontdooien en duw al het vocht uit de spinazie, deze moet zo droog mogelijk zijn. Hierna kan de spinazie in de blender samen met de karnemelk, het ei en een eetlepel olie. Meng dit goed. Voeg dan de bloem, het bakpoeder en de baking soda toe. Breng op smaak met peper en zout. Blend alle ingrediënten nu met elkaar in de blender. Het beslag is nu klaar!

  2. Voeg een klontje boter toe in de pan en bak 2 tot 3 pannenkoekjes per keer, afhankelijk van de grootte van de pan. Vervang tussendoor de boter. Maak een mooie stapel van de pannenkoekjes en garneer deze met gerookte zalm, rode ui en Hüttenkäse.

  3. Dit recept is gemaakt door Jaimy

  4. TIP:
    Sinds kort is er ook in veel supermarkten baking soda van Dr. Oetker verkrijgbaar.

Heeft het gesmaakt?
73 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!