Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mini spinazie pannenkoekjes

Met deze pannenkoekjes eet je een portie groene groenten zonder dat je het door hebt. Serveer dit met gerookte zalm en romige Hüttenkäse.

Ingrediënten
  • 150 gr gehakte spinazie (diepvries)
  • 1 ei
  • 350 ml karnemelk
  • 200 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel olie
  • peper en zout (naar smaak)
Topping
  • hüttenkäse
  • rode ui (in ringen)
  • gerookte zalm
Materialen
  • Blender

Bereiding
Laat de spinazie goed ontdooien en duw al het vocht uit de spinazie, deze moet zo droog mogelijk zijn. Hierna kan de spinazie in de blender samen met de karnemelk, het ei en een eetlepel olie. Meng dit goed. Voeg dan de bloem, het bakpoeder en de baking soda toe. Breng op smaak met peper en zout. Blend alle ingrediënten nu met elkaar in de blender. Het beslag is nu klaar!

spinazie_pannenkoekjes_01.jpg
spinazie_pannenkoekjes_02.jpg
spinazie_pannenkoekjes_03.jpg

Voeg een klontje boter toe in de pan en bak 2 tot 3 pannenkoekjes per keer, afhankelijk van de grootte van de pan. Vervang tussendoor de boter. Maak een mooie stapel van de pannenkoekjes en garneer deze met gerookte zalm, rode ui en Hüttenkäse.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

TIP: Sinds kort is er ook in veel supermarkten baking soda van Dr. Oetker verkrijgbaar.

Laat de spinazie goed ontdooien en duw al het vocht uit de spinazie, deze moet zo droog mogelijk zijn. Hierna kan de spinazie in de blender samen met de karnemelk, het ei en een eetlepel olie. Meng dit goed. Voeg dan de bloem, het bakpoeder en de baking soda toe. Breng op smaak met peper en zout. Blend alle ingrediënten nu met elkaar in de blender. Het beslag is nu klaar! Voeg een klontje boter toe in de pan en bak 2 tot 3 pannenkoekjes per keer, afhankelijk van de grootte van de pan. Vervang tussendoor de boter. Maak een mooie stapel van de pannenkoekjes en garneer deze met gerookte zalm, rode ui en Hüttenkäse.
Beoordeling (45 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel