Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mini spinazie pannenkoekjes

Met deze pannenkoekjes eet je een portie groene groenten zonder dat je het door hebt. Serveer dit met gerookte zalm en romige Hüttenkäse.

Ingrediënten
Topping
Materialen

Bereiding

 Laat de spinazie goed ontdooien en duw al het vocht uit de spinazie, deze moet zo droog mogelijk zijn. Hierna kan de spinazie in de blender samen met de karnemelk, het ei en een eetlepel olie. Meng dit goed. Voeg dan de bloem, het bakpoeder en de baking soda toe. Breng op smaak met peper en zout. Blend alle ingrediënten nu met elkaar in de blender. Het beslag is nu klaar!

 Voeg een klontje boter toe in de pan en bak 2 tot 3 pannenkoekjes per keer, afhankelijk van de grootte van de pan. Vervang tussendoor de boter. Maak een mooie stapel van de pannenkoekjes en garneer deze met gerookte zalm, rode ui en Hüttenkäse.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

 TIP: Sinds kort is er ook in veel supermarkten baking soda van Dr. Oetker verkrijgbaar.

Laat de spinazie goed ontdooien en duw al het vocht uit de spinazie, deze moet zo droog mogelijk zijn. Hierna kan de spinazie in de blender samen met de karnemelk, het ei en een eetlepel olie. Meng dit goed. Voeg dan de bloem, het bakpoeder en de baking soda toe. Breng op smaak met peper en zout. Blend alle ingrediënten nu met elkaar in de blender. Het beslag is nu klaar! Voeg een klontje boter toe in de pan en bak 2 tot 3 pannenkoekjes per keer, afhankelijk van de grootte van de pan. Vervang tussendoor de boter. Maak een mooie stapel van de pannenkoekjes en garneer deze met gerookte zalm, rode ui en Hüttenkäse.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×