Spinazietaart met zoete aardappel korst

Gezonde en lekkere quiche met een korst en bodem van zoete aardappel en een spinazie vulling

Ingrediënten
2 a 3 middelgrote zoete aardappels
300 gr verse spinazie
1 flinke rode ui
75 gr walnoten, grof gehakt
75 gr geraspte kaas
peper en zout
4 eieren
paar takjes verse oregano (gedroogde kan ook)
1 eetlepel olie
 
Materialen
mandoline
ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd ze met een mandoline in dunne plakjes, net dun genoeg zodat ze nog een beetje buigbaar zijn. Vet de ovenschaal in met een beetje olie. Doe de plakjes aardappel in een kom en schep er ongeveer 1 eetlepel olie door.
 
spinazie taart met zoete aardappel 01
spinazie taart met zoete aardappel 01
spinazie taart met zoete aardappel 01
Bekleed de bodem en de zijkanten van de schaal met zoete aardappel, leg de schijfjes telkens dakpansgewijs over elkaar. Zet de schijfjes tegen de rand eventueel vast met klemmetje zodat ze niet naar binnen vallen. Plaats de schaal 15 minuten in de oven. Hak ondertussen de ui fijn en fruit deze in een beete olie aan. Voeg daarna in etappes de spinazie toe tot deze helemaal geslonken is.
 
spinazie taart met zoete aardappel 01
spinazie taart met zoete aardappel 01
spinazie taart met zoete aardappel 01
Doe de spinazie in een vergiet, druk het overtollige vocht er uit en doe in een grote kom. Klop de eieren er een voor een voorheen en daarna ook de kaas, walnoten, oregano, peper en zout. Haal de ovenschaal uit de oven en vul de ‘korst’ van zoete aardappel met het spinaziemengsel. Zet de ovenschaal nogmaals 35 min in de oven. Check altijd even of de vulling goed gaar is met een sateprikker.
 
 
 

Vind je dit leuk?
143 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!