Spinazietaart met zoete aardappel korst

Gezonde en lekkere quiche met een korst en bodem van zoete aardappel en een spinazie vulling

Ingrediënten
2 a 3 middelgrote zoete aardappels
300 gr verse spinazie
1 flinke rode ui
75 gr walnoten, grof gehakt
75 gr geraspte kaas
peper en zout
4 eieren
paar takjes verse oregano (gedroogde kan ook)
1 eetlepel olie
 
Materialen
mandoline
ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd ze met een mandoline in dunne plakjes, net dun genoeg zodat ze nog een beetje buigbaar zijn. Vet de ovenschaal in met een beetje olie. Doe de plakjes aardappel in een kom en schep er ongeveer 1 eetlepel olie door.
 
spinazie taart met zoete aardappel 01
spinazie taart met zoete aardappel 01
spinazie taart met zoete aardappel 01
Bekleed de bodem en de zijkanten van de schaal met zoete aardappel, leg de schijfjes telkens dakpansgewijs over elkaar. Zet de schijfjes tegen de rand eventueel vast met klemmetje zodat ze niet naar binnen vallen. Plaats de schaal 15 minuten in de oven. Hak ondertussen de ui fijn en fruit deze in een beete olie aan. Voeg daarna in etappes de spinazie toe tot deze helemaal geslonken is.
 
spinazie taart met zoete aardappel 01
spinazie taart met zoete aardappel 01
spinazie taart met zoete aardappel 01
Doe de spinazie in een vergiet, druk het overtollige vocht er uit en doe in een grote kom. Klop de eieren er een voor een voorheen en daarna ook de kaas, walnoten, oregano, peper en zout. Haal de ovenschaal uit de oven en vul de ‘korst’ van zoete aardappel met het spinaziemengsel. Zet de ovenschaal nogmaals 35 min in de oven. Check altijd even of de vulling goed gaar is met een sateprikker.
 
 
 

131 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.