Spinazietaart met zoete aardappel korst
Gezonde en lekkere quiche met een korst en bodem van zoete aardappel en een spinazie vulling
Ingrediënten
2 a 3 middelgrote zoete aardappels
300 gr verse spinazie
1 flinke rode ui
75 gr walnoten, grof gehakt
75 gr geraspte kaas
peper en zout
4 eieren
paar takjes verse oregano (gedroogde kan ook)
1 eetlepel olie
Materialen
mandoline
ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd ze met een mandoline in dunne plakjes, net dun genoeg zodat ze nog een beetje buigbaar zijn. Vet de ovenschaal in met een beetje olie. Doe de plakjes aardappel in een kom en schep er ongeveer 1 eetlepel olie door.






Doe de spinazie in een vergiet, druk het overtollige vocht er uit en doe in een grote kom. Klop de eieren er een voor een voorheen en daarna ook de kaas, walnoten, oregano, peper en zout. Haal de ovenschaal uit de oven en vul de ‘korst’ van zoete aardappel met het spinaziemengsel. Zet de ovenschaal nogmaals 35 min in de oven. Check altijd even of de vulling goed gaar is met een sateprikker.