Spiraal taart met brie

Deze hartige taart met brie is niet alleen prachtig om te zien, maar ook erg lekker en vol met groenten. In 20 minuten zet je hem in de oven.

Hoofdgerecht 20 min + 35 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.

  2. Verwarm de oven op 200° graden.

  3. Haal de paprika’s uit de pot, laat uitlekken en dep droog. Snijd daarna in plakken.

  4. Snijd met een mandoline of dunschiller plakken van de wortel en courgette. Snijd ook de brie in plakken.

  5. Meng in een kom de eieren met de room, tijm, oregano en peper en zout.

  6. Bekleed nu de ovenschaal met het hartig taartdeeg door de plakken aan elkaar de maken. Prik wat gaatjes in het deeg.

  7. Begin met het toevoegen van de groenten. Eerst rechtop een ronde wortel, dan courgette enzovoorts. Voeg tussendoor een ronde met gegrilde paprika of brie toe. Op het einde worden de cirkels steeds een beetje kleiner en voeg je rondjes van de groenten toe.

  8. Giet het ei mengsel er overheen en bak nu af in ongeveer 35 minuten in de oven.

  9. Tips: Varieer met de groenten die je gebruikt zoals met zoete aardappel, gele courgette of aubergine.

  10. Vervang de brie ook eens door plakjes geitenkaas.

  11. Heb je geen mandoline? Gebruik dan een kaasschaaf of dunschiller om plakken van de groenten te maken.

Heeft het gesmaakt?
344 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.